Öne Çıkanlar londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi Birleşik Krallık üniversitesinde Great Scholarships 2023 2024

Bu haber kez okundu.

4 eski Bakan ile ilgili yarın kritik gün

TBMM Genel Kurulu’nda 13 gün aralıksız görüşmeleri süren bütçe maratonu yarın “bütçe üzerine yapılacak” görüşmelerle sona eriyor. Meclis’in bu haftaki en önemli gündem maddesi ise Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan’a gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin ilk oylamadan çıkacak sonuç olacak.2015 Mali Yılı Bütçe görüşmeleri, TBMM Genel Kurulu’nda 13 gün aralıksız sürüyor. Maraton, 22 Aralık Pazartesi günü, bütçenin kapanış görüşmeleri ile sona erecek. Liderlerin konuşmayacağı görüşmelerde parti temsilcileri söz alacak.2015 Mali Yılı Bütçesi üzerine AKP Grubu adına Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, CHP Grubu adına Akif Hamzaçebi ve İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, MHP Grubu adına Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, HDP Grubu adına ise Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan söz alacak. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan konuşacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yurt dışı programı nedeni ile görüşmelerin bir bölümüne katılacağı, muhalefet liderlerinin ise Genel Kurul’da hazır bulunmaları bekleniyor.

4 ESKİ BAKANLA İLGİLİ İLK KARAR KOMİSYONDA OYLANACAK
17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda adları geçen 4 eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarını tamamladı. 22 Aralık Pazartesi günü (yarın) komisyonda ilk oylama yapılacak. Oylama sonucuna göre 4 eski bakan hakkında Yüce Divan’e sevk edilip edilmeyecekleri belli olacak. Komisyon’da AKP’li üyelerinde Genel Kurul’a sevkleri yönünde oy kullanmaları bekleniyor. 4 eski bakanın kaderini ise Genel Kurul’da yapılacak gizli oylama belirleyecek.Komisyon raporunu Meclis Başkanlığı’na sunduktan sonra 10 gün içeresinde de belirlenen bir günde Genel Kurul’da oylaması yapılacak. Yüce Divan’a sevk için salt çoğunluk yani 276 milletvekilinin “evet” oyu vermesi gerekiyor.

MECLİS BÜTÇE ARASI VERİYOR
Bütçe görüşmelerinin sona ermesi ile birlikte Meclis çalışmalarına 6 Ocak Salı gününe kadar ara verecek. 23 Aralık’tan itibaren Meclis’in tatile girmesi bekleniyor. Meclis Ocak ayı ile birlikte yoğun bir mesaiye başlayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.