Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Bedelli askerliğe başvuran kişi sayısı açıklandı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bugün itibariyle bedeli askerlik için 20 bin 678 kişi başvuruda bulundu. TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde hükümet adına söz alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik başvuru rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Toplumdaki taleplerin göz önüne alınarak bedelli askerlik yasasının çıkartıldığını ifade eden Bakan Yılmaz, "Bugün 16.45 itibariyle bedelli askerliğe başvuranların sayısı 20 bin 678 oldu. Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen yoklama kaçağı ve bakayalar hakkında idare ve adli soruşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar sona erdirilecek, kesinleşmiş olan idari para cezaları alınmayacak” dedi.

BEDELLİ BAŞVURU SAYISI
Silahlı Kuvvetlerimizin teknolojik kapasitesinin güçlendirilmesiyle toplumdaki talepleri de göz önüne alarak bedelli askerlik yasası çıkartıldığını anımsatan Yılmaz, "Bugün saat 16.45 itibarıyla bu seçeneğe başvuranların sayısı 20 bin 678 kişi olmuştur. Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak isteyen yoklama kaçağı ve bakayalar hakkında idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar sona erdirilecek ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları da tahsil edilmeyecektir" dedi.Yılmaz, şunları kaydetti: "Türk savunma sanayisi, son dönemde büyük bir atılım göstermiştir. Savunma sanayisi sektörünün en önemli göstergesi olan TSK'nın ihtiyaçlarının yurt içinden karşılanma oranı yüzde 50'yi aşmıştır. 10 yıl önce yüzde 80 civarında dış teknolojiye bağımlı olan savunma sanayimiz, yürütülen yüksek teknolojiyi haiz ulusal, çok uluslu ve ortak girişim savunma sanayisi projeleri sayesinde, bugün, yüksek yetenekli ulusal ana yükleyiciler, çok sayıda alt sistem üreticisi, KOBİ, ileri teknoloji niş alanlarda çalışan Ar-Ge firmaları, araştırma enstitüleri ve üniversitelerden oluşan geniş bir endüstri alanı oluşturmuştur.Bugün, savunma sanayimiz 5 milyar dolar ciroya ve 1,5 milyar dolara yakın ihracat rakamlarına ulaşmış ve 1 milyar dolarlık da Ar-Ge harcamasıyla ülkemizin en yüksek Ar-Ge yatırımı yapılan sektörü olmuştur. Savunma sanayisi yüksek teknoloji ürünleriyle ülkemizin 2023 yılında hedeflediği ihracat hedefini yakalamasında büyük katkıda bulunacak sektörlerden biri olarak görülmektedir.Yılmaz, konuşmasında, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen projelere ilişkin bilgiler verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.