Öne Çıkanlar Gallipoli Restoran Gallipoli angel Dilek Livaneli londra Atatürkçü Düşünce Derneği londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş londra bayram Lig Şampiyonu Trabzonspor UK TTFF Discnow Cyprus

Bu haber kez okundu.

AFAD'dan Karaman'a 225 kişilik ekip

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında meydana gelen olay sonucu madende mahsur kalan işçilere ve bölgeye yapılan yardımlar ile ilgili açıklama başlattı. AFAD ve ilgili birimlere bağlı 225 kişilik ekibin bölgeye sevk edildiği belirtilen açıklamada "Karaman'ın Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü mevkiinde özel bir linyit kömürü madeninde su borusunun patlaması sonucu madenin bir bölümüne su dolduğu, işçilerin madende mahsur kaldığı ihbarı saat 12.50'de AFAD'a ulaştı. İhbar üzerine arama - kurtarma çalışmaları için AFAD ve ilgili birimlere bağlı 225 kişilik ekip olay mahalline sevk edildi. Madendeki suyun motopomplar ile tahliye edilmesi çalışması devam ediyor. 2 uçak, 20'si ambulans ve 8'i AFAD Arama - Kurtarma Aracı olmak üzere 28 araçla müdahale çalışmaları sürüyor. Olay mahallinde mobil baz istasyonları kuruldu, kumanya ve içecek desteği de sağlandı" ifadeleri kullanıldı.
Bölgeye 20 ambulans ve çok sayıda AFAD arama kurtarma aracının gönderildiği ifade edilen açıklamada şu bilgiler kaydedildi: "Bugün saat 12.15 sıralarında Karaman'ın Ermenek İlçesi, Güneyyurt Beldesi Pamuklu Köyü'ndeki özel bir linyit kömürü madeninde su borusu patlaması sonucu madenin bir kısmına su dolduğu, işçilerin madende mahsur kaldığı ihbarı 12.50'de AFAD'a ulaştı. Gelen bilgiler üzerine, AFAD koordinasyonundaki ekipler müdahale çalışmalarına başladı. Karaman, Konya, Mersin, Adana Zonguldak ve Kütahya'dan arama kurtarma ekipleri de bölgeye sevk edildi. AFAD Arama Kurtarma Ekipleri, olay mahallinde çalışmalarını sürdürüyor.
20'si ambulans ve 8'i AFAD Arama - Kurtarma Aracı olmak üzere 28 araçla müdahale çalışmaları devam ediyor. Olay mahallinde mobil baz istasyonları kuruldu, kumanya ve içecek desteği de sağlanıyor. AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile birlikte çalışmaları yerinden yönetmek üzere bölgeye gidiyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.