Öne Çıkanlar londra Cumhuriyet Bayramı balosu avrupa Virgin Sport SunExpress Avrupa Ece Dağıstan A. Dilek Aydın Canan Aktaş KKTC Bulaşıcı redstone

Bu haber kez okundu.

Ahmet Davutoğlu'ndan ABD medyasında önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikalı ünlü televizyoncu Christiane Amanpour'a verdiği röportajda Türkiye'nin IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona ancak Suriye'de uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgeler oluşturulması halinde katılabileceğini söyledi. Başbakan, Kobani'ye insani yollarla yardım edeceklerini ancak Esad rejiminin durdurulmaması halinde IŞİD tehdidinin daha da büyüyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Biden arasında geçen tartışmalara da değinen Davutoğlu, "Amerika Birleşik Devletleri'nden iki beklentimiz var adil olması ve empati kurması. Amerika'nın da Meksika'yla uzun bir sınırı var. bu sınırları tamamen kontrol altında tutmak kolay mı" ifadelerini kullandı. ABD’li televizyoncu Amanpour, mülakat yayınlanmadan önce bu bilgileri Twitter'dan paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.