Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Ali İsmail Korkmaz davasında karar çıktı

Eskişehir'deki Gezi Parkı Direnişi sırasında, dövülerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkaz'ın davası, Yargıtay tarafından bozulmuştu. Usul yönünden bozulan dava, Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yeniden görüldü.

CEZALAR AYNI, İKİ TAHLİYE

Ali İsmail Korkmaz davasında tutuklu yargılanan 2 polis memuru hakkındaki cezalar değişmedi. Davada 5 tutuklu sanıktan 3’ü için "cezaevinde kaldıkları süre göz önünde bulundurularak" tahliye kararı verildi.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA: EMRİ BEN VERDİM DİYENİ YARGILAYACAĞIZ

Ali İsmail Korkmaz davasındaki karara CHP'den ilk tepki Hilmi Yarayıcı'dan geldi. "Adalet sağlanıncaya, son teknenin hesabı sorulana dek yılmadan davanın takipçisi olacağız" diyen Yarayıcı, "Gezi'nin gençleri onurumuzdur. Katledilen tüm gençlerimizin hesabını soracağız. Emri ben verdim diyeni de yargılayacağız" ifadelerini kullandı.

Dava sonrası bir açıklama da Ali İsmail'in ailesinden geldi. Ali İsmail'in babası Şahap Korkmaz ve annesi Emel Korkmaz, "Demek ki bu ülkenin adaleti buymuş" açıklamasını yaptı.

"Güvenlik gerekçesi" öne sürülerek Kayseri'ye alınan davada, tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan'a 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra 'iyi hal' indirimi uygulanarak 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever'e ise 6'şar yıl 8'er ay, tutuksuz yargılanan polis memuru Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmişti.

Alınan bu kararlar Yargıtay tarafından usul yönünden bozulmuştu. Yargıtay,  sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan'ın avukatının karar duruşmasına katılmayarak son savunmasını yapamaması ve “kasten öldürmeden” dava açıldığı halde “ağırlaştırılmış yaralama”dan ceza verildiğini belirterek kararı usulen bozmuştu.

'PARALEL'E BAĞLAMA GİRİŞİMİ

Bu sabah yeniden başlayan duruşmada sanık polis olayı 'paralel'e bağlama girişiminde bulundu. Sanık polis Yalçın Akbulut, görüntülerde dövülen kişinin Ali İsmail olduğuna dair delil olmadığını, olayın görüntü çözümlerini yapan kişinin uzman olmadığını savundu. Raporları kabul etmediğini söyleyen Akbulut, bilirkişi raporlarının hazırlanmasında "paralel devlet yapılanmasının" etkili olabileceğini söyledi. 

AĞIZ BİRLİĞİ YAPTILAR: ALİ İSMAİL DEĞİL

Ali İsmail'in katil zanlısı olarak yargılanan Mevlüt Saldoğan da diğer sanıklar gibi görüntülerdeki kişinin Ali İsmail olmadığını öne sürdü. "Biz günah keçisi ilan edildik" diyen Saldoğan, "Suçsuzum ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

ANNE EMEL KORKMAZ SALONU TERK ETTİ

Sanık polislerin ifadelerine dayanamayan anne Emel Korkmaz, duruşmanın yapıldığı mahkeme salonunu terk etti.

AVUKATTAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Sanıkların avukatı Mutlu Karayılan, Ali İsmail'in ölüm nedeninin 'dayak' değil, kullandığı ilaçlar olduğunu öne sürdü. Karayılan'ın bu sözleri Ali İsmail'in ailesinin tepkisine neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.