Öne Çıkanlar Londra IOD Yöneticiler Emeklilik 24 haziran seçimleri son haber ingiltere Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi uygur londra İngiltere Uygur

Bu haber kez okundu.

ALİKEV'de Ali İsmail Korkmaz için açılış ve anma töreni

Korkmaz ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Ali İsmail’in doğum günü olan 18 Mart’ta vakıf açılış töreni ve anma etkinliği için herkese çağrı yaptı. Anma töreninde “Düşlerinde Özgür Dünya” temalı bir resim yarışması da sergilenecek. Sergi sonucunda en çok beğenilen esere de “Ali İsmail Korkmaz Ödülü” verilecek. Serginin ardından Meclis Kültür Merkezi’nde anma etkinliği başlayacak. Anma törenine Enver Aysever, Fırat Tanış, Ferah gibi birçok ünlü isim de katılarak destek olacak. Halkevi/ Ahmet Atakan Kütüphanesi Çocuk Korosu, Aka-Der Şiir Topluluğu da törende sahne alacak. Ayrıca Korkmaz ailesinin küçük üyesi Tuana’da bir bale gösterisi sergileyecek.Dereceye giren resimler ve Ali İsmail’in eşyaları da 18 Mart tarihinden itibaren bir hafta boyunca vakıf binasında sergilenecek.

Yarışma dalı – tema
Ödül her yıl başka bir dalda verilecektir. Bu yıl yarışmanın yapılacağı dal “Resim”dir. Bu yıl yarışmanın konusu, yarışmanın adıyla aynıdır: “Düşlerinde Özgür Dünya”

Yarışma koşulları
1) Yarışma, 30 yaşını doldurmamış bütün genç sanatçılara, genç sanatçı adaylarına açıktır. Katılımcılar daha önce ödül almamış ya da sergilenmemiş en çok (2) özgün yapıtla yarışmaya katılabilirler.

2) Yarışmaya eser verecek olan sanatçılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta serbesttir.

3) Yarışmaya katılan eserlere ait haklar Fikir Sanat Eserleri Kanunu gereğince vakfa bağışlanmış olarak kabul edilir. Yarışmaya katılanlar bu şartı kabul etmiş sayılırlar.

4) Dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan eserler Mart ayı içinde vakıf binasında sergilenir ve vakıf tarafından katalog haline getirilir. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eser sahiplerine (2) adet katalog verilir.

5) Dereceye girenlere Heykeltraş Ekin Erman tarafından ödül için tasarlanan “Ödül Heykelciği” verilir.

Seçici kurul
Seçici Kurul, her yıl yarışmanın yapıldığı alanla ilgili olmak üzere 3 uzman üye (sanatçı-akademisyen, eleştirmen), Vakıf Temsilcisi ve Korkmaz ailesi temsilcisinden oluşur.

Katılım
Yarışmaya katılacak eserler kargo ile ya da elden en geç 16 Mart 2015 tarihinde elde olacak şekilde (6 Mart olan son başvuru tarihi 10 gün uzatılmıştır) Ali İsmail Korkmaz Vakfı Ulucami Mahallesi Bedesten Sokak No:8 Köprübaşı Antakya/Hatay adresine teslim edilmelidir. Teslim edilen eserle birlikte katılımcının adı, soyadı, özgeçmişi, bir nüfus fotokopisi, eserin adının, özelliklerinin ve katılımcının bir adet fotoğrafının içinde yer aldığı bir zarf da bulunmalıdır. Yarışmada ödül almayan ya da sergilenmeyen yapıt sahipleri yapıtlarını kargo ücretleri kendilerine ait olmak üzere geri isteyebilirler.

ALİKEV Açılış Töreni; Tarih: 18 Mart 2015 Saat: 17.00 Adres: ALİKEV, Ulucami Mah. Bedesten Sok. No:8 Köprübası Antakya / Hatay Anma Gecesi; Tarih: 18 Mart 2015 Saat: 19.30 Adres: Meclis Kültür Merkezi, Cumhuriyet Alanı No:2 Antakya / Hatay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.