Öne Çıkanlar Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Ece Dağıstan Tamer Levent Sunaka soruşturma Londrada çocuk felci virüsü son durum Psikolog Alptekin Aydin Djokovic Türkiyeyi gururla

Bu haber kez okundu.

Aşık Veysel'in heykeline çirkin saldırı

Avcılar Belediyesi, daha önce otopark olarak kullanılan alanı ‘Kültürpark’ olarak yeniden düzenledi. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü nedeniyle ‘Çanakkale Platformu’ oluşturulan bu alana her biri alanlarında önemli 10 ismin anısını canlı tutmak ve genç nesillere tanıtmak için heykellerini yaptırdı. Çevre düzenlemeleri devam edilen ve henüz açılışı yapılmayan parka anıtlar getirilerek dikildi. Cumhuriyet dönemi yazarlarından Halide Edip Adıvar, 20’nci Yüzyıl’ın en önemli sopranolarından Türk opera sanatçısı Leyla Gencer, sinema-tiyatro oyuncusu Adile Naşit, ilk kadın halk müziği solisti ve ilk kadın şef Neriman Altındağ Tüfekçi, Sivas’taki Madımak Oteli’nde yakılarak öldürülen aydınlar arasındaki halk müziği sanatçısı Edibe Sulari, şair, oyun yazarı, romancı ve anı yazarı Nazım Hizmet, ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni Abidin Dino, halk ozanı Aşık Veysel, şair-gazeteci Ahmet Arif ve roman-öykü yazarı Yaşar Kemal’in heykelleri dikildi.

Görenlerin gün boyu ilgi ile incelediği, henüz kaidelerine isimlerin yazılmaması nedeniyle bir bölümü tanınmayan ünlü isimlere ait heykellerden özellikle Adile Naşit ile Aşık Veysel ilgi çekerken, bu heykellerle selfie çeken veya yanlarına çıkarak hatıra fotoğrafı çektirenler oldu. Ancak bu sabah parktan geçenler Aşık Veysel’in elindeki sazın sapının kırık olduğunu görünce şaşırdı. Avcılar Belediyesi anıtta en kısa sürede çalışma yapılacağını, hatıra fotoğrafı çektirenlerden birisinin asılması sonucu kırıldığı sanılan heykelin en kısa sürede onarılacağını açıkladı. Kültürpark'ın önümüzdeki günlerde CHP'li Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin katılacağı törenle açılacağı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.