Öne Çıkanlar Ambargoed İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Sırrı Advantage Solicitors Emeklilik

Bu haber kez okundu.

Asılsız bomba ihbarı yapan kişi hapis cezasına çaptırıldı

THY’nin 08 Kasım 2015’te İstanbul-Konya seferini gerçekleştiren uçağına A.M, asılsız bomba ihbarında bulunulmuştu. Asılsız ihbarı gerçekleştiren şahıs, tespit edilerek gözaltına alınmıştı. İfadesinin ardından savcılığa sevk edilen şahısla ilgili Konya 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Duruşmada uçağa asılsız bomba ihbarında bulunan sanığa, Türk Ceza Kanunu’nun 223/3 maddesi uyarınca ‘hava ulaşım aracının hareket etmesini engellemek’ suçundan 5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Mahkemede, hava ulaşım aracının hareket etmesinin engellenmesi suçunun sadece cebir ve şiddetle işlenmesi gerekmediği belirtildi. Hukuka aykırı herhangi bir fiil ile işlenmesi halinde de bu suçun oluşacağına, asılsız bomba ihbarının uçağın hareketini engellemesi kastını taşıdığından hukuka aykırı bir eylem olduğuna karar verildi.   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.