Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

AYM Başkanı Zühtü Arslan oldu

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Zühtü Arslan seçildi. 2009-2012 yılları arası Polis Akademisi Başkanı olan Arslan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2012 yılında YÖK kontenjanından AYM üyeliğine seçildi. Arslan 17 üyeden 11'inin oyuyla seçimi kazandı.Anayasa Mahkemesi Kanunu'na göre, Kılıç'tan boşalacak başkanlık için yapılacak seçimin, Kılıç'ın görev süresinin sona ereceği 13 Mart'tan önceki iki ay içerisinde sonuçlandırılması öngörülüyor.

GÖREV SÜRESİ DÖRT YIL

Başkan, Genel Kurul tarafından üyeler arasından gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla dört yıl için seçiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.