Öne Çıkanlar ingiltere londra avrupa maç ne zaman maç hangi kanalda kktc muharrem ince Samsunspor koronavirüs gazete

Bu haber kez okundu.

Azerbaycan ile Türkiye iki devlet tek millet

Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkı sağlamak amacı ile açılan Azerbaycan Evi’nin köşesine Büyük Önder Atatürk ile, Azerbaycan Devleti’nin kurucusu Haydar Aliyev’in fotoğrafları ve iki ülkenin bayraklarıu konuldu. Atatürk’ün “Azerbaycan’ın kaderi bizim kaderimiz, sevinci bizim sevincimizdir” sözü ile Haydar Aliyev’in “Azerbaycan ile Türkiye iki devlet tek millet” sözleri yer aldı.

Ankara Keçiören Belediyesi tarafındanher yıl geleneksel hale getirilen Uluslararası Ramazan Şenlikleri çerçevesinde 16 Temmuz’da Azerbaycan Gecesi düzenlendi. Azerbaycan Gecesi nedeni ile Keçiören Belediyesi ile Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliğinin ortaklaşa çabası ile 5. Uluslararası Ramazan etkinliğinin yapıldığı alanda Azerbaycan Evi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Uluslararası Ramazan şenliklerinde genellikle her akşam bir Türk Devleti ya da Türk Dünyası gruplarından birinin adına geceler düzenleniyor. Büyük ilgi gören Ramazan Şenlikleri bu yıl 5.yılına girdi. Bu yıl hizmete açılan Azerbaycan Evi ile, iki ülke arasaında var olan ilişkilerin daha da güçleneceği söyleniyor.

Açılışı Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sumgayıt Belediye Başkanı Ebulfez Babayev, büyükelçilik çalışanları ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün birlikte yaptı.

Azerbaycan Evinde kardeş ülkenin tarihi, kültürü, sanatı ile ilgili örneklerin yanı sıra Azerbaycan’da yapılan imar ve yeniden yapılanma çalışmaları ile bağlı foto resim sergisi düzenlendi.

Azerbaycan Evini ziyaret eden çok sayıdaki misafire “İrs-Miras” dergisi ve Azerbaycan ile ilgili diğer basılı tanıtım materyalleri dağıtıldı.

Törende açılış konuşması yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sumgayıt Belediye Başkanı Ebulfez Babayev ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün çok sayılı misafirlerle duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Daha sonra tören katılımcıları Kerkük Türkmenleri Müzik Grubu tarafından “Kuran-i Kerim” okundu, dini musikiler dinlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.