Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Bakan Soylu  27 polis arkadaşımız şehit 166 yaralımız var dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş,"Maalesef dün 22.29 sıralarında Beşiktaş Arena Stadı'nın çıkışında elim bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerine doğrudan doğruya hedef alarak yapılan bombalı saldırı oldu. Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk." dedi.

OLAYIN DETAYLARINI ANLATTI

Kurtulmuş'un ardından sözü alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,"Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor." diyerek olayın detaylarını paylaştı.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI: 29 ŞEHİDİMİZ, 166 YARALIMIZ VAR

Soylu kahreden haberi de verdi:"Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum. Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. 2'si sivil, 1'i emniyet müdürü, 1'i emniyet amiri olmak üzere 27 polis arkadaşımız şehit. 166 yaralımız var. Yaralılarımızdan 23'ün 6'sı yoğun bakımda 17'si ameliyatta. Saldırı ile ilgili olarak şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "Olay mahalline ilk 4 dakikada ulaşılmıştır. Hastanelerimizde kayıtlı yaralı sayısı 166. Bunların 20'si evlerine gönderilmiştir. Şu anda 17 kardeşimiz ameliyatta, 6 kardeşimiz yoğun bakımda. Bu kardeşlerimizden 3'ünün durumu oldukça ciddi." dedi.

SOYLU MEYDAN OKUDU: BU LEŞ SÜRÜSÜNE DİYECEĞİM O Kİ...

İçişleri Bakanı Soylu terör örgütlerine meydan okuyarak "Bu leş sürüsüne diyeceğim o ki tamamen temizleyene kadar ve bitirene kadar sözümüz onlara o dur ki bu mücadelemiz acımasızca devam edecektir. Kimsenin mazeretine bakmayacağımızı, bu akşam hastanelerde ziyaret ettiğimiz, yüz yüze geldiğimiz ve ahitleştiğimiz arkadaşlarımızın hepimize, bütün bakan arkadaşlarımıza, Sayın Başbakan Yardımcımızın başkanlığında, belki lafzen değil ama kalben verdiğimiz sözdür. Bu memleket çok badirelerden geçti, milletimizin sabrıyla, vakarıyla ve asaletiyle bunları da geçireceğimize inanıyoruz. Tekrar başımız sağolsun ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

KURTULMUŞ'TAN BASINA ÇAĞRI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bir hususu daha ifade etmek istediğine dikkati çekerek, son derece titiz ve kullandıkları her kelimeyi tartarak konuşmak durumunda olduklarını vurguladı.Kurtulmuş, "Bütün medya kuruluşlarımıza ve bütün milletimize çağrımız şudur; resmi olarak yapılan açıklamaların dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmesin. Özellikle sorumsuz bir şekilde sosyal medya kullanılarak, sosyal medya üzerinden yapılan birtakım tezviratın milletimizin moralini bozmak, teröre karşı mücadeledeki azmini kırmaktan başka bir anlamı yoktur." dedi.Basın mensuplarından özellikle bu süre içerisinde ve bundan sonraki süreçte hassasiyetle bu saldırının sonuçlarının takip edilmesi ricasında bulunduğunu anlatan Kurtulmuş, "Önümüzdeki saatlerde bu rakamlar değişebilir. Bu, şu an itibarıyla konuştuğumuz rakamlardır ama dikkat ederseniz son derece temkinli, son derece titiz bir şekilde bu cümleler ağzımızdan çıkıyor. İnşallah bu hassasiyeti gösterirseniz, kamuoyu da bu şekilde yönlendirilirse bu, milletimizin menfaatleri bakımından daha doğru olacaktır." diye konuştu.

BEŞİKTAŞ SALDIRISIYLA İLGİLİ BÜTÜN DETAYLAR:

ÇEVİK KUVVETİ HEDEF ALDILAR

İstanbul Vodafone Arena'da bombalı araçla çevik kuvvete yönelik saldırı gerçekleştirildi. Beşiktaş Bursaspor maçının ardından polis eliplerini taşıyan servis araçlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Süleyman Soylu, 27'si polis, ikisi sivil olmak üzere 29 şehit ve 166 yaralı olduğunu açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.