Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Oscar ödül törenind Hatice Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor Nitelikli Çalışan vizesindeki Avukat Yaşar Doğan Yeni Boğaziçi Trabzonspor UK

Bu haber kez okundu.

Başbakan Davutoğlu, G-20 zirvesinden mutlu dönecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'yla Avustralya'da G-20 çerçevesindeki yemekte yaptığı görüşmenin detaylarını gazetecilere anlattı.Başbakan Davutoğlu, Türkiye ile ABD arasında hem Irak, hem Suriye’yi içine alan entegre bir strateji izlenmesi konusunda bugün "daha fazla ortak parametre olduğunu" söyledi.ABD’den politika değişikliği konusunda “kuvvetli işaretler” aldığını dile getiren Davutoğlu, böyle bir strateji belirlenmesi halinde Türkiye'nin elini taşın altına koyabileceğini ilettiğini anlattı.ABD'nin de yavaş yavaş "Önce IŞİD sonra Esad" çizgisinden ayrılmaya başladığını söyleyen Davutoğlu, ABD ve Türkiye'nin Suriye politikası konusunda görüş ayrılığı olmadığını ancak zaman zaman senkronizasyon konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.ABD yönetimini bir “trans-atlantik”e benzeten Davutoğlu, "Yön değiştirmesi biraz vakit alıyor. Amerikan yönetimi içinde değişik departmanların farklı görüşleri olabiliyor. Önemli olan Başkan’ın tüm bu görüşler arasında hangi yöne meylettiğidir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.