Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Başbakan Davutoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kahramanmaraş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

O ÜÇ TERÖRİST BARAJA SALDIRDI

Çözüm süreci ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi; "3 askerimiz şehit edildi, HDP ise açıklamasında "3 PKK'lı infaz edildi" diyor.Bizi endişelendiren bu mantık. Asker-gerilla gibi bir karşıtlık üzerinden çözüm süreci yürümez. Niye öldürüldü o üç terörist? Baraja saldırdıkları için. "Biz istediğimiz yolu keselim, inşaata saldıralım, haraç alalım, istediğimiz insanı mahkeme edelim" deniliyorsa, bunlarla çözüm süreci yürümez. Çözüm süreci üzerinden güvenlik boşluğu varmış gibi sonuca ulaşmak mantık hatası."

* Kamu düzenini zedeleyecek hiçbir şeye bedeli ne olursa olsun izin vermeyeceğiz dediniz. Bu, gerekirse çözüm sürecinin feda edileceği anlamında mı? 

"Hayır. Ama valilerin, güvenlik güçlerinin görevi olayların önüne geçmektir. Şimdiye kadar 'aman çözüm sürecine halel gelmesin' diye itina gösterdik. Kamu düzeni pazarlık konusu değildir. Devlet, güvenlik güçlerinin meşru güç kullanma hakkını tartışmaz."

İKİLİ DİL KULLANIYORLAR

Kobani'da yaşananlarla ilgili konuşan Başbakan Davutoğlu; " O ikilik devam ediyor. Problem ikili dil kullanmak. Birileri saldırırken diğerleri siyasi alanda olumlu mesajlar versin... Böyle oportünist tavır içine girilmesi, çözüm sürecini esas tehdit eden şey." dedi. 

* Kamu düzeni sağlanıncaya kadar çözüm sürecinde adım atılmayacak mı? 

"Gerçek alanda sonuç alınacak bir süreç işleyecekse önce sözlerinde durmalılar. Silahları bırakmalılar. Aksine şimdi şiddet ve silaha sarılıyorlar. Kimse şunu bekleyemez: 'Onlar istedikleri anda şiddet kullansın, devlet atıl kalsın.' Yol haritasında birinci madde kamu düzeniydi. Kamu düzeninin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz."

Muhatap PKK ya da HDP değil

Sokak eylemlerinin devam etmesi halinde İmralı'ya ziyaretlerin bitip bitmeyeceği sorulunca Davutoğlu şu yanıtı veriyor; 

"Değerlendiririz, her konuda tutumumuz değişir. Süreç dediğimiz şeyde muhatap PKK ya da HDP değil. Esas muhatabımız Kürt vatandaşımızdır. Onlar da hükümetimizden memnunlar. HDP de TBMM'nin parçası. Orayı terk edip, kendilerince küçük egemen alanlar oluşturmaya kalkarlarsa devlet buna sessiz kalmaz."

PARALEL YAPI CHP VE MHP İLE DE OYNUYOR

 Konu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi ve Gülen cemaatine gelince Ahmet Davutoğlu, "Paralel yapı CHP ve MHP ile de oynuyor" diyerek sözlerine şöyle devam ediyor;

"Devletin içinde meşru otorite dışındaki her örgütlenme devlete tehdittir. Paralel yapı, bürokrasi içinde örgütlenerek siyasi partiymiş gibi hareket ederse bu, sadece iktidara değil, muhalefete de tehdittir. Örneğin, telefon dinlemeleriyle ilgili bilgiler geldi. AK Parti yanında CHP ve MHP de dinlenmiş. CHP ve MHP'de de ayrı bir güç oyunu var ve o oyunun içine giriliyor. Bu yapı, gerektiğinde kendisine hayır diyemeyeceği, şantaj yapacağı düzenleme içine girmiş. "

KOBANİ'DE MASKELER DÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Kobani'de yaşanan son gelişmeler sorulduğunda ise şunları söylüyor;

"Bizim yaptığımız hamleler, maskeleri düşürdü birçok şeyi deşifre etti. Olaylar Kobani'ye yardım için başlatıldı. Türkiye nasıl yardım eder? 'Türk askeri istemiyoruz.' 'PYD unsurları geri gitsinler.' 64'ü 'gidebiliriz' dedi. Özgür Suriye Ordusu ve Peşmerge gelsin. Kabul etmediler. Rejim ile işbirliği ortaya çıktı. Nedir niyetin? Bu yolla Türkiye'nin içini karıştırmak mı? Rejim ile işbirliği içinde orada bir koçbaşı olmak mı? Aynı anda PYD, IŞİD ve rejimin olduğu bir yere bizim müdahil olmamız için herkesin müdahil olması lazım. Sütten ağzımız yandı. Entegre strateji görmemiz lazım."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.