Öne Çıkanlar Djokovic Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice En İyi Britanya Yapımı Film Master visesi Murray Auchincloss Sivasspor

Bu haber kez okundu.

Bingazi'de askeri üsse saldırı, 31 asker öldü

Libya'nın doğusunda yer alan Bingazi kentindeki askeri bir üssü hedef alan saldırının radikal İslamcı Devrimci Şura Konseyi tarafından düzenlendiği açıklandı. Saldırıda en az 31 askerin öldüğü, 107 kişinin de yaralandığı belirtildi. Askeri kaynaklar ise ölü sayısının 36 olduğunu söylüyor. Devrimci Şura Konseyi adlı radikal grup saldırıyı perşembe günü Benina Havalimanı'ndaki askeri üste düzenledi. 'Libya Herald' adlı haber portalında yer alan bilgilere göre, militanlar üsse bomba yüklü iki araçla saldırdı. Libya ordusuna bağlı birliklerin daha sonra militanlarla çatışmaya girdiği belirtildi. Çatışmaların gece boyunca sürdüğü kaydedildi. Saldırı, Libya ordusunun ateşkes çağrısı yapmasının ardından meydana geldi. Ordu sözcüsü hac dönemi nedeniyle silahların susması çağrısında bulunmuştu. Son aylarda Libya'daki eylemlerini artıran radikal gruplar bazı bölgeleri ele geçirmeyi başarıyor. Fecr-i Libya adlı adlı grup başkent Trablus'u kontrolüne alırken, liman kenti Bingazi'nin bir bölümünün de radikal Devrimci Şura Konseyi'nin eline geçtiği belirtiliyor. Ülkede rakip radikal gruplar arasında da çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.