Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Bosnalı selzedelerin yaralarını Türkiye saracak

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA'nın ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Bosna Hersek'te mayıs ayında meydana gelen sel felaketinde ziyan gören evlerin tadilat ve bakımı yapılacak. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, yaptığı açıklamada, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA'nın sel felaketinin yaşandığı ilk günlerde bölgeye insani yardım ulaştırdığını hatırlatarak, "İnsani yardımların ulaştırılmasının akabinde, insanların esas barınma sorunlarını ortadan kaldırmak istiyoruz" diye söyledi. Bu kapsamda, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA olarak TBB ile ortaklaşa bir proje gerçekleştirdiklerini anlatan Maskan, 2 milyon avroluk projenin finansmanının TBB tarafından sağlanacağını vurguladı. Maskan, başta Maglay ve civarı olmak üzere, birkaç farklı bölgede selden ziyan gören evlerin tadilatının ve bakımının yapılacağını ifade ederek, "Bu kapsamda, çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık 500 hane ile ilgili maliyetler hesaplandı, projeler çıkartıldı, teknik çalışmalar yapıldı" diye konuştu. Projeye iç edilecek hane sayısının önümüzdeki hafta netleşeceğini belirten Maskan, "Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA olarak, fazla hızlı bir şekilde projeyi uygulayacağız. Soğuk havalarda insanların mağdur olmasını önlemek ismine olası olduğu kadar hızlı devinim etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Dostluk ve kardeşliğin gelişmesinde mahalli düzeydeki işbirlikleri önemli
TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de tarihi ve kültürel bağların bulunduğu Bosna Hersek ile Türkiye halkları arasındaki dayanışmayı teşkil etmeyi amaçladıklarını dedi. Bu kapsamda, bilhassa mahalli yönetimlerin dayanışmasını güçlendirmeye çalıştıklarını aktaran Güngör, "Türkiye olarak, dünyanın neresinde bir üzüntü, gözyaşı ya da felaket varsa, fark yapmaksızın buna yardım etmeye koşuyoruz" ifadesini kullandı. "Biz Haiti'deki zelzeleye de Pakistan'daki sele de Japonya'daki tsunamiye de Somali'deki açlığa da koşabilen bir ülkeyiz" diyen Göngör, şunları kaydetti: "Bosna Hersek'te üç güzel proje gerçekleştirdik. Önce Devlet Arşivlerinin bir bölümünün yeniden onarılması, akabinde TBB ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA işbirliği kapsamında selde hasar gören evlerin yine onarımıyla ilgili projemiz ve daha sonra da İETT'nin toplu taşıma otobüslerinin çağ teslimi törenini gerçekleştirdik. Gerçekten bunlar fazla güzel olaylar. Yerel yönetimlerin dayanışması olarak, memleket olarak, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki dayanışmanın bir sembolü olarak. Belediyeler arasındaki dostluğu ve kardeşliği de fazla önemsiyoruz." Güngör, merkezi idareden ziyade, mahalli yönetimlerin daha aktif ve daha tez işbirliği yapabildiğini vurgulyarak, ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşliğin gelişmesinde mahalli düzeydeki işbirliklerin devasa ehemmiyet taşıdığını dedi. Yerel düzeydeki işbirliklerinin aynı zamanda hükümet düzeyindeki işbirliklerinin de temelini oluşturduğuna dikkati çeken Güngör, "Bu cin çalışmalar, ülkeler arasındaki kardeşliğin ve dostluğun gelişmesine vesile oluyor. Bosna Hersek'te düzenlenen merasimleri fazla anlamlı buldum. Dayanışma ve kardeşliğin en fazla öne çıktığı Kurban Bayramı arifesinde bunu yapıyor olmamızın fazla anlamlı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.