Öne Çıkanlar maç saat kaçta Demir Leydi Ambargoed Yeşim Güzelpınar Saniye Unal İngiltere Başbakanı Theresa May İş Adamı Ferhat Akkaya Londra TTFF Başkanı Serdar Sarı Türk Film festivali Şenol Bayram

Bu haber kez okundu.

Cam filmi uygulamasında uyulması gereken kurallar belli oldu
Arka camlara serbest, ön camlara yasak olarak özetlenebilecek düzenlemede, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki standartlar esas alındı. Belirlenen kurallara uymayanlar ağır kusurlu sayılacak. Cam filmlerini söktürmeyenler muayeneden geçemeyecek. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıklaması planlanan yeni taslak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlandı. Arka ve yan arka camlarda cam filmi serbest olacak. Ancak, 4 numara olarak tanımlanan koyu siyah camlar hiçbir yerde kullanılamayacak. Arka camlarda serbest olan cam filmler, tamamen karartmayan oranda belirlenecek. Ön camda cam filmi kesinlikle yasak olacak. Ön yanlar için uygulanacak oran yüzde 30’u geçemeyecek. Yani ön yandaki cam filmler yüzde 70 geçirgen olacak. Bu oranlar belirlenirken, AB standartlarından yola çıkıldı. Toplantılar sırasında, ön camlardaki düzenlemenin güvenlik açısından da büyük önem taşıdığı belirtildi. Güvenlik kameralarının görüş alanlarının, araçların ön bölümlerine görecek şekilde olduğu ifade edildi. Düzenleme, uygulamaya girene kadar ceza kesilmeyecek. Uygulamanın başlamasının ardından, ön camlardaki filmler çıkartılacak. Bu düzenmemeye uymayanlar, ağır kusurlu sayılacak. Sökmeyenler muayeneden geçemeyecek. Yolda saptanmaları durumunda trafikten alıkonacak. Halen trafikteki 5 milyon araçta cam filmi bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.