Öne Çıkanlar londra türkiye ingiltere londra Türk markaları ingiltere Türk markalarının Londra Büyükelçisi Ertaş Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği Türk İş Dünyası Güç Birliği

Bu haber kez okundu.

Çanakkale'de dev bayrakla yürüyüş

Gelibolu Yarımadası'ndaki kanlı savaşların ardından 18 Mart 1915'i dünya tarihine altın harflerle yazdıran tüm şehit ve gazilerin anısına Çanakkale Sonkale Derneği tarafından 1915 metre uzunluğunda tek parça dev bir Türk bayrağı hazırlatıldı. Bursa'da diktirilen, üzerinde iki metre arayla ay ve yıldızın yer aldığı bayrak Deniz Zaferi'nin 100'ncü yılında omuzlarda taşında. Kordon boyunda toplanan dernek üyeleri ve vatandaşların ellerinde uzayan bayrak, 'Çanakkale geçilmez', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde taşınarak zafer kutlamalarına damga vurdu. Çanakkale Sonkale Derneği Başkanı Özgür Sezer, kent halkının maddi ve manevi destekleriyle bu önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "1915 metrelik Türk bayrağı projemize kimse inanmıyordu. Hayali gerçek oldu diyelim. Çok sıkıntılar yaşadık. Ama çok güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.