Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Pandemiye Vladimir Putin

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koalisyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP üzerinden yürütülen baraj tartışmalarının milli iradeye saygısızlık olduğunu söyledi. AK Parti karşısında, tüm muhalefetin birleştiğini ve ikdidar partisinden ne kadar oy çalınabilir bunların hesaplarının yapıldığını ifade eden Erdoğan, MHP'nin rahatlıkla HDP ile bir araya gelebileceğini söyledi.

Erdoğan, Show TV'deki canlı yayında koalisyon tartışmalarını değerlendirdi. HDP üzerinden yürütülen baraj tartışmalarının, milli iradeye saygısızlık olduğunu anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak HDP'nin barajı aşmasından rahatsız olmayacağını ifade etti. "HDP barajı aşamassa, her yer yıkılır yakılır" ifadelerinin çok çirkin şeyler olduğunu kaydeden Erdoğan, muhalefetin AK Parti karşısında birleştiğini, iktidar partisinden milletvekili ve oy çalabilme yarışına girdiğini söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri; 

"Bir tarafta iktidar partisi var, karşı tarafta da hepsinin bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı var. "Biz filanca partiyle koalisyon kurabilir ya da yapmayız" diyorlar. Yaparsın yapmassın ama bunlar bugün konuşulacak şeyler değil. Geçmişte MHP'nin DSP ile koalisyon yapması mümkün müydü? Değildi ama yaptılar. Şu anda bu ifadeyi neden kullanıyorlar? Kullanırlarsa oyları düşer çünkü. Mesala MHP, HDP ile bir araya geleceğiz derlerse oyları düşer. Bunlar bir araya gelebilirler. Biz bunları gerçek bir tablo olarak görüyoruz. Seçim akşamını görmemiz şart. Tabloya görmemiz şart. Öyle ya da böyle bir tablo oluşacak. Bu konuda en sağlıklı seçimi geçirmek için tedbirleri aldık, alıyoruz.

"TÜRKİYE KOALİSYONLARLA 40 YIL KAYBETTİ"

Şunu net söyleyim. 12 yıl başbakan olarak, bir koalisyon hükümetine başbakanlık yapmadım. Tek partili bir hükümette başbakanlık yürüttüm. Ülkeme olan faydalarını gördüm. Bu başarının temelinde siyasi istikrarın, güvenin olması vardır. Koalisyonlarda ise bu istikrarı ve güveni göremessiniz. Türkiye 30 yıl kazanmıştır tek partinin iktidar olduğu dönemlerde. O da Demirel'in tek başına iktidar olduğu dönemdir, Özal'ın tek başına iktidar olduğu zamandır. Menderes'in iktidar olduğu dönemdir. Son olarak bizim 12 yıllık dönemimizdir. Geriye kalan koalisyonlu 40 yıl, Türkiye için kayıptır. Bunlara baktığınız zaman, Türkiye'de hala koalisyon avına çıkanların derdi tek başına iktidar olmak değil, daha önce benim genel başkanlığını yürüttüğüm partiye olan karşıtlıklarıdır. 

MİT TIRLARI

Her şeyden önce MİT devletimizin şu anda en özel diyebileceğimiz bir teşkilatı. Bu teşkilatın hassas görevleri var. Bu görevleri yerine getirirken kimler nereye kadar buraya müdahale edebilir, bunların hepsi kanunlarla belirlenmiştir. Bu tür bir şeyde başbakanın her şeyden önce müşteşara falan herhangi bir müdahale olacağı zaman bundan haberi olması lazım, izninin olması lazım. Bu olayla ilgili olarak MİT araçları olduğu halde, bunlara müdahale etme yetkisi yok. Böyle bir yetki olmadığı halde burada MİT'in TIR'larına çok farklı bir alanda bir müdahale söz olmuştur. Bunun uluslararası alanda Türkiye'ye karalama kampanyası, bunlar var. Peki bunun arkasında kim var? Burada bir üst aklın olduğuna inanıyorum. Bu üst aklın kullandığı kim paralel yapı. Paralel yapı burada da devreye girdi. Neticesinde şu anda hepsi dökülmeye başladı. Bunlar konuşuldu. Gazetelerde, televizyonlarda yer aldı.

"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"

Tekrar tam seçimin son haftasına girerken ismini zikrettiğiniz gazete ve o ismini zikrettiğiniz şahıs ki geçmişin malum takımlarından birisidir ve şu anda bunu gündeme getirmesinin tek sebebi tekrar ülkeye zarar vermek. Kaldı ki bu yargıda şu anda, süreci devam ediyor. Savcılar, hakimlar vs. yargılanıyor. Şu anda tutuklu olanlar var. Böyle bir sürecin içerisinde sen kalkıyorsun böyle bir başlık atıyorsun. Bu başlığı atman bile bana göre hem ülkeye bir ihanettir hem de bunun nereye gideceği konusunda sen bu kararı neye göre veriyorsun? Paralel yapının dediği istikamette bunu kullanıyor. Bizler o zaman da söyledik. Bizler Bayırbucak Türkmenlerine her türlü insani, lojistik desteği veriyoruz.  

Biz Bayırbucak Türkmenlerine her türlü insani, lojistik desteği veriyoruz. Bunu da vermeye devam edeceğiz dedik. Bayırbucak Türkmenlerinin ileri gelenlerinin yaptığı açıklamalar var. Daha ileri gideceğim, MHP'li bir milletvekili arkadaşımız o da Bayırbucak Türkmenleriyle ilgilenirdi, gerek bana gerek Ahmet Bey'e teşekkürleri vardır. Suriye'de rejim onların da üzerine geliyor. O bölgede Bayırbucak Türkmenleri var. Bunlar Türkiye'de hükümeti son dönemlerde şahsımı terör örgütlerine destek veriyormuşuz itham etmesine noktasına gittiler. Bir algı operasyonu. Bunu kim adına yapıyorlar o da belli.  

MHP'nin bu tür şeylerde milli bir meselesi yok. MHP milliyetçilik derken kafatası milliyetçiliği yapıyor. MHP'nin yaptığı milliyetçilik bu ülkenin kalkınmasına yönelik bu ülkenin uluslarası camiada bir yer edinmesine yönelik değil. 

"BUNU SADECE TÜRKİYE YAPIYOR"

Şu anda Suriye'de ölümle korkutulan, bombalarla korkutulan ve ülkemize kaçan 1 milyon 700 bin Suriyeliyi burada bakan onlara her türlü imkanı veren biz değil miyiz? Aynı şekilde Irak'tan 300 bin insanı şu anda barındıran biz değil miyiz? Biz nasıl teröre destek veriyoruz ki, Suriye'nin o zalim rejiminden kaçanları Irak'ta aynı şekilde bunları bu ülkede besleyelim. Dünyanın hiçbir yerinde şu anda bu tür zulümlerden kaçıp da onlara bakan onları besleyen bir başka ikinci ülke yok. Bunu sadece Türkiye yapıyor. 

"NEW YORK TIMES BİR GÖREVİ İFA EDİYOR"

(New York Times'ın yayınları) New York Times'ın bu görevi yeni değil. New York Times, Sultan Abdulhamit, Menderes ve Turgut Özal'a da yaptı. Daha sonra bana yaptı. Bu gazete bir görevi ifa ediyor. Bunun arkasında hangi gücün olduğu belli. Bu güce hizmet ediyor. Gezi olaylarında da aynı görevi üstlendi. Aynı görevi BBC, CNN yaptı. Dert Türkiye'yi zayıf düşürmek, Türkiye'yi bölmek parçalamak ondan sonra yutmak. Ama bunu başaramadılar. 

PARALEL YAPI

40 yıllık bir yapıyı bir anda silip atamazsınız. Biz bu mücadeleyi hukuk içerisinde vermek zorundayız.

BANK ASYA

Bu sürecin en önemli ayaklarından bir tanesi. Orada meşru olmayan yollarla nasıl paralar toplandığı ve nasıl böyle bir yapı finans sektöründe ayakta tutulduğu şimdi bu ortaya çıktı. Suistimallar ortaya çıktı. BDDK, TMSF'nin teftiş raporları neticesinde kararını verdi. Bu süre 1,5 yıl sürdü. Eğer hukuk içinde olmamış olsa zaten 1.5 yıl önce anında el konulurdu. Bir hukuki süreç takip ediliyor. Bu hukuki süreçte de en sonunda buraya gelindi. Şimdi artık TMSF burayı yürütüyor. 

SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI

(Doğu'daki seçim güvenliği) Muhtarlar ciddi tehditler alıyor. Buna dayanmayan muhtarlar pes ediyor. Teşkilatın içerisinde öyle bu işe adeta kendini adamış mensuplarımız var ki, onlar da direniyorlar. Buarada valilerimiz, emniyet teşkilatıyla jandarma teşkilatımız da bütün tedbirlerini aldılar. Ne gerekiyorsa bunu sonuna kadar yapacaklar. Burada taviz yok. Bundan önceki seçimlerde görülmeyen bir rahatlık olacaktır. Tam arzu edildiği gibi Batı'da olacağı şekildeki gibi bir havayı yakalayamayacağız.

(Batı'da seçim güvenliği - elektrik kesinti iddiları) Tamimiyle bunların hepsi saçma, yalan, uydurma. Havayı bozmaya yönelik komik iddialar. Enerji noktasında ülkenin çok ciddi bir sıkıntısı yok. Batı'da bütün bu kaynaklar çok çok güçlü. 

"YENİLGİYE ERKEN BAHANE UYDURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bunlar yenilgiye erken bahane uydurmaya çalışıyorlar. Herhalde yaptıkları anketlerde onu görüyorlar, şimdiden bahaneyi uyduruyorlar. Yarın da biz demedik mi diyecekler. Böyle bir şey söz konusu değil. Barajı aşarsa aşar. Bir cumhurbaşkanı olarak bundan raharsız değilim. Ama barajın altında kaldığı zaman birileri illaki endişeye kapılıyor ki? Barajı aşmak da var, aşmamak da var. Milli iradeye saygı nedir bunu öğrenebilmiş değiller. Bu parti parlamentoda var mıydı, vardı. Şimdi neyin hesabı yapılıyor? Dert şu andaki iktidar partisinden oy ne kadar oy çalınabilir. Buna yönelik bir çalışma. Bazı şeyleri açık net konuşmam lazım. Bir taraf da iktidar partisi var, bunun karşısında da diğer partiler var. Yapılan mücadele buna yönelik.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başbakan olarak halktan aldığımız yetkiyi kullanamıyorsunuz. Seçim çalışmalarında başkanlık sistemi vurgusu yapılıyor diyemem.Başkanlık sistemi muhalefetin işine gelmiyor. Meydanlar Başkanlık Sistemi için, Yeni Anayasa için, Yeni Türkiye için "evet" diyor. Başkanlık sisteminin geleneklerimize göreneklerimize uygun olması lazım. Konuşalım, tartışalım, nihai kararı veririz.

ALTIN KLOZET POLEMİĞİ

Siz altın klozet dediğiniz zaman ya burayı görmüş olacaksınız ya da kılavuzunuz yanlış. Dürüstlük siyasetin en önemli limanıdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.