Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Güler Sabancı Fethiye İngilizler Avrupa iberallerin AVRUPA SPOR İsrafil Erbil İngiliz Ligi Diriliş Ertuğrul Rekabet Kurulu

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Selahattin Demirtaş'a sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı. Erdoğan'a ilk olarak 1915 olaylarına ilişkin iddialar ve konuyla ilgili Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bugün yapılacak oylama soruldu.AP'de alınacak kararı önemsemediklerine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Ne tür bir karar verirler bilemiyoruz. Ama neden millet olarak savunmada duruyoruz anlamakta zorlanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak savunmada durma gibi bir derdim yok. Üzerimizde soykırım diye bir gölge yok. Şu anda benim ülkemde 100 bine yakın Ermeni var. Acaba kendi ülkelerinde kaç Ermeni var? İstesek vatandaş olmayanları deport edebiliriz ama etmiyoruz.  Akdamar Kilisesi'nin her şeyini devletin kasasından yaptık. Bunları yapan bir ülkeye karşı böyle bir tavrın içerisine girmek ne kadr doğru bilemem. Avrupa Parlamentosu ne karar alırsa alsın bir kulağımızdan girer diğerinden çıkar. Türkiye'nin vebali yok. ABD ne der? Bunları her zaman konuşuyoruz." 

"ASKER GÖREVİNİ YAPTI"

Gelen soru üzerine, İmralı heyetinin Ağrı'daki çatışmaya ilişkin hazırladığı rapora değinen Erdoğan, "Devletin kurumlarının bana verdiği raporlarla ilgileniyorum. Onların anlattığı gibi bir şey söz konusu değil" dedi. "Alınan istihbaratlarla asker görevini yapmıştır" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Güvenlik güçleri tedbirlerini almıştır ama tedbir alan askerlerimize bölücü terör örgütü elemanı tarafından ateş açılmıştır. 4 askerimiz yaralanırken, ne yapacaklar sessiz mi kalacaklar?    Şimdi biz yaralılarımızı orada bırakmışız, yaralıları partilerinin mensupları almış. Böyle bir şey söz konusu değil. Yaralıları almaya giden helikopterlerimizi de taradılar. Bunların çözüm süreci diye bir derdi yok. Bunları 6-8 Ekim olaylarında yakından tanıdık. Seçimler yaklaşıyor, barajı nasıl garantiye alırız diye terör estirmeye başladılar."

"SEN İŞİNE BAK"

Kendisine yönelik ifadeleri nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bir kez dha eleştiren Erdoğan, "Eş başkan olarak meydanda dolaşan zat kalkıp şahsıma da meydan okumalar yapıyor, yahu sen işine bak. Siyasi parti başkanı olarak yapman gerekenleri yap. HDP'liler yaralıları kurtardı dediği zaman kendini ele verirsin" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.