Öne Çıkanlar londra maç saat kaçta 24 haziran seçimleri Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Azerbaycanın başkenti Aydın Çubukcu Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu İngiltere ucak

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla arayarak IŞİD konusunda görüştü.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaparak, Türkiye'nin terörün her türüne karşı olduğuna işaret etti ve 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini iletti.

ULUSLARARASI SORUNLARA DEĞİNDİLER

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Erdoğan ile Putin bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkilerin ele alınmasının yanı sıra, bazı uluslararası sorunlara da değinildi.

KRİTİK TOPLANTI YIL SONUNDA

İkili ilişkilerde en önemli mekanizmalardan biri olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısına ilişkin hazırlık çalışmalarıyla ilgili görüş teatisinde bulunulan görüşmede, söz konusu toplantının yıl sonuna doğru gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

IŞİD VE TERÖR MASAYA YATIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, Türkiye'nin PKK ve IŞİD gibi örgütlerle mücadele etmiş bir ülke olarak, terörün her türüne karşı olduğuna dikkati çekerek, 5 Ekim'de Grozni'deki terör saldırısında yaşanan can kayıplarından ötürü Putin'e taziyelerini ilettiği öğrenildi.

KIRIM TÜRKLERİ'Nİ UNUTMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e, Kırım'daki Tatar Türkleri'nin yaşadığı sıkıntıları da hatırlattığı, Kırımlı Türkler'in endişelerinin giderilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine değindiği bilgisi edinildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.