Öne Çıkanlar hükümet uygur londra İngiltere Uygur Londra HMT Samsunspor Halifax ingiltere kira ingiltere istihdam Kate Middleton kanser Jasmin Paris Nefes terapisti kamplar

Bu haber kez okundu.

Davutoğlu, 'Çözüm sürecini vandalizme kurban etmeyiz'

Başbakanlık'ta düzenlenen Güvenlik Toplantısı sonrası konuşan Davutoğlu, HDP'nin de halka yaptığı 'sokağa çıkın' çağrısına da halkın tepki göstermesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, "Bir siyasi partinin son derece antidemokratik ve halkın canına malına kastederek çağrı yapması demokrasiye aykırıdır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yurtdışında çok acı olaylar yaşanıyor olabilir. Bu acılı olaylar dolayısıyla hiç kimse bunları Türkiye içine yansıtamaz" diye konuştuKobani'den kaçanların Türkiye'ye sığındığını hatırlatan ve "olayların örgütlü suç faaliyetine dönüştüğünü" ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:"Türkmenler katledilirken susanların şimdi çağrı yapması düşündürücüdür. Sanki Kobani olayları yeni başlamış ve Türkiye sessiz kalmış gibi Türkiye'yi itham etmek doğru değildir. Şimdi şunu sormak gerekir: Kobani'deki Türkleri savunmak için Türkiye'deki Kürtlere zulüm etmek hangi mantığa sığar. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları arasında bir fark yoktur."Davutoğlu, PKK ile Türkiye devletinin müzakere sürecine atıfta bulunarak, "Hiçbir vandalizme çözüm sürecini kurban etmeyiz. Ama çözüm süreci adına da şiddete müsamaha gösterecek bir tavır içine girmeyiz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.