Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Dedektif gibi iz sürdü, kocasının ölümünü 5 yıl sonra aydınlattı

Murat Demirbilek, İstanbul Maslak'ta 2011 yılında yaptığı kaza sonucu yaşamını yitirdi. Kazada, Demirbilek'in karşı şeride geçerek çarptığı araçta bulunan G.K. ile kızı hafif yaralandı. Soruşturma sonucunda kazanın Demirbilek'in kusuru sonucu meydana geldiği belirtilerek takipsizlik kararı verildi. Eşini kaybeden Yasemin Demirbilek ise mahkemede, avukatı Onur Gündüz aracılığıyla olaya ait görüntüleri sunarak kazaya başka bir aracın da karışmış olabileceğini savunup, inceleme istedi. Talep üzerine ağır ceza mahkemesi, takipsizlik kararını kaldırdı. Savcılık, karşı şeritten gelen G.K. hakkında dava açtı.

BERAAT VE SUÇ DUYURUSU

2012'de açılan dava sonucunda kazada herhangi bir kusuru bulunmayan G.K. hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme, olayda üçüncü bir aracın olabileceği yönündeki iddiaların araştırılması ve bu araç sahibi hakkında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Yeniden soruşturma başlatıldı, kamera kayıtları incelendi. Demirbilek'in hayatını kaybettiği yerin biraz ilerisinde 'tek taraflı' ve 'maddi hasarlı' olarak kayıtlara geçen bir kaza tespit edildi. Bu araca odaklanan savcılık, şoför O.K.'yı sorgulayınca olayın seyri değişti.

POLİS OĞLU, 'KAZAYI ÜSTLEN' DEMİŞ

O.K., babası polis olan yaşı küçük D.T.'nin kendisini arayarak maddi hasarlı kaza yaptığını söyleyip olay yerine çağırdığını ve kendisinin de olayı üstlendiğini itiraf etti. "Diğer kazaya bakarken biz de kaza yaptık" diyen D.T. ise bu iddiayı reddetti. Ancak bilirkişi raporunda, D.T.'nin ifadesinde sağ bariyerlere çarptığını ileri sürdüğü aracın sol ön far yanında sürtme ve göçük olduğu belirtildi. D.T.'nin Murat Demirbilek'in aracına çarparak karşı şeride geçip kaza yapmasına neden olduğu, olayda asli ve tam kusurlu bulunduğu yönünde rapor hazırlandı. D.T. hakkında 10 yıla kadar hapis talebiyle çocuk ağır ceza mahkemesi'nde dava açıldı.

POLİSE DE DAVA

Savcılık, aracı kendisinin kullandığını söyleyerek rapor tutturan O.K. hakkında "suçluyu kayırma, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçlarından 10 yıla, raporu düzenleyen trafik polisleri R.Y. ve F.Z. hakkında ise 1 yıldan 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.Eşinin ölümünden sonra 2 çocuğunun geride kaldığını belirten Yasemin Demirbilek, "Güçlü durmaya çalışıyorum. Eşimi çok seviyordum. Ona sevgimden ve saygımdan hiçbir zaman bu davanın peşini bırakmayacağım. Eşim orada rahat uyuyacak. Adalete güveniyorum. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.