Öne Çıkanlar ingiltere maç ne zaman Türkan Akbaş londra Balkan Ninnisi Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab George Floyd Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu

Bu haber kez okundu.

Diyarbakır'da polise silahlı saldırı

Olay, Kayapınar İlçesi Peyas Mahallesi'nde bulunan Mavikent Sitesi'nde saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden geçici olarak İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevlendirilen Ali Kızıloğlu, evinin önünde henüz kimliği bilinmeyen bir kişinin tabancasından çıkan kurşunlara hedef oldu. Vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 3 kurşunla ağır yaralanan Kızıloğlu, olay yerine çağrılan ambulans Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Ali Kızıloğlu'nun hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekipleri kaçan saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

POLİSE İKİ GÜN ÜST ÜSTE SALDIRI

Diyarbakır'da dün gece de 42 yaşındaki polis memuru evli ve 2 çocuk babası Osman Bal, Fenerbahçe-Galatasaray maçını izledikten sonra gittiği evinin önünde kimliği belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit olmuştu. Polis 2 olay arasında bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

POLİS ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinin Peyas mahallesindeki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda 3 kurşunla ağır yaralanan ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan 25 yaşındaki polis Ali Kızıloğlu, kurtarılamayınca şehit oldu. Ali Kızıloğlu'nun vurulduğu yerde incelemelerde bulunan Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Ali Kızıloğlu'nun hastanede şehit olduğunu açıkladı. Böğürcü, "Olayla ilgili olarak şu an kesin bir şey yok. Ancak polis memuru İstihbarat şubede çalışıyor. Muhtemelen bir terör saldırısı olabilir" dedi. Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, gazetecilerin Osman Bal'ın dün şehit edildiği saldırıyla bugünkü olay arasında bağlantı var mı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

ARACINININ İÇİNDE VURULDU

Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar ilçesinin Peyas mahallesinde bulunan Mavikent sitesindeki evine giden polis memuru Ali Kızıloğlu, aracını sitenin içinde park ettiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Sitede gizlenen kimliği belirsiz kişi, bekar olan polis Memuru Ali Kızıloğlu'nu aracını park ettiği sırada aracın yanına yaklaşarak 7 el ateş etti. Vücuduna 3 kurşun isabet eden polis memuru Ali Kızıloğlu kanlar içinde kalmasına rağmen aracından çıkıp 10 metre yürüdükten sonra yere yığıldı. Bu sırada saldırıyı gerçekleştiren saldırgan ise yaya olarak olay yerinden kaçtı.

TABANCA ADANA'DAN ÇALINTI

Bölgede mobese ve güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri şahsın Peyas mahallesindeki mezarlığa gittiğini tespit etti. Mezarlıkta yapılan araştırmada olayda kullanılan silah bulunurken, kaçan saldırganın yakalanması için ise operasyonlar devam ediyor. Olayda kullanılan tabancanın yapılan ilk incelemesinde 2010 yılında Adana'da bir kişiye ait olduğu ve çalındığı tespit edildi. Şehit edilen polis memuru Ali Kızıloğlu'nun bir ay önce Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne geçici görevle atandığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.