Öne Çıkanlar ingiltere londra kktc avrupa türkiye Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gazete İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Avrupa Birliği Kumar Bağımlılığı Tedavisi

Bu haber kez okundu.

Diyarbakır, Mustafa Kemal Atatürk'ün şehre gelişinin 77. yılını kutladı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün Diyarbakır'a gelişinin 77. yıl dönümü törenlerle kutlandı.Diyarbakır Gar'ında yapılan temsili törende, Atatürk'ün Diyarbakır'a trenle gelişi canlandırıldı. Trenden inen gaziler Vali Hüseyin Aksoy'a ellerindeki Türk bayrağını takdim etti. Vali Aksoy da öperek aldığı Türk bayrağını öğrencilere verdi.Törende, ilkokul öğrencileri folklor gösterisi sundu, şiirler okundu.Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, vefatından 1 yıl önce 15 Kasım 1937'de Diyarbakır'a geldiğini, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır'da da halk tarafından büyük coşku ve sevgi gösterileriyle karşılandığını söyledi.

Aksoy, şöyle konuştu:
"Yıllar süren milli mücadele döneminde yüzlerce şehit ve gazi verme pahasına atasını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkı Cumhuriyet döneminde de aynı hassasiyeti göstermiş ve 15 Kasım 1937 tarihinde bu büyük komutan ve eşsiz devlet adamını ağırlama lütfuna ermiştir. Yüce önderimiz Atatürk 77 yıl önce bugün , Diyarbakır halkına, '20 yıl sonra tekrar Diyarbakır'da bulunuyorum. Dünyanın en güzel ve modern bir binası içinde beşeriyetin medeni bir halkı huzurunda duyduğum zevk ve saadetin ne kadar büyük olduğunu kaydetmekle bahtiyarım' diye seslenmiştir."Buradaki törenin ardından Anıt Park'ta bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından tören, bir dakikalık saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.Törene, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.