Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

Diyarbakır sokaklarına askerler konuşlandırıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 8 olarak açıkladı. Böğürcü, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını söyledi. Böğürcü, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Gece de devam eden olaylar nedeniyle Valiliğin talebi üzerine İl Jardarma Komutanlığı'na bağlı askerler önlem amaçlı şehre geldi. Askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılırken, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. Diyarbakır'ın birçok semtinden gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün kentten ayrıldığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve Böğürcü'nün görevi başında olduğu belirtildi.

 Diyarbakır genelinde son 24 saatte meydana gelen olaylarda ayrıca 8  vatandaşın özel mülkü, 3 vatandaşın aracı, 10 kamu binası ve 20 resmi aracın  zarar gördüğü belirtilen açıklamada, 2 güvenlik görevlisinin de molotof ve taş  atılması sonucu yaralandığı bildirdildi.  Çözüm süreciyle var olan huzur ve güven ortamının bu tür yasa dışı  eylemlerle sekteye uğramasının hiçbir kesime yarar sağlamadığı kaydedilen valilik açıklamasında, şöyle denildi: 

"Kadim kültürlerin beşiği ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın,  demokratik anlamda etrafa zarar vermeden taleplerinin dile getirilmesi  gerekirken, aksi davranışların ilimiz huzur ve güven ortamına zarar vereceğinin  ve ilimiz imajına olumsuz etki yaratacağının bilinmesini, vatandaşlarımızın  güvenliği açısından da bu tür yasa dışı eylemlere karşı gerekli işlemlerin yerine  getirileceğinin bilinmesini, kamuoyunun dikkatine sunarız." 

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.