Öne Çıkanlar Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir Mehmet Gözde ingiltere Barkley Nefes terapisti kamplar Oscar ödül törenind Hatice

Bu haber kez okundu.

DNA testi sonuçlandı, gözaltına alıp foseptik çukuruna atmışlar

20 Ekim 1995 tarihinde Dargeçit İlçesi'nde jandarma tarafından gözaltına alınan Abdurrahman Olcay'ın kemikleri Mardin'in Kızıltepe İlçesi Aysun Köyü'nde 2013 yılının haziran ayında foseptik çukurunda yapılan kazılarda bulunan kemiklerle aynı çıktı. DNA testi yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kemiklerin incelenmesinde Olcay'a ait olduğunun belirlendiğini söyleyen İnsan Hakları Dernedği Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Van'dan gelen Olcay'ın babası Mehmet Alı Olcay ablası Meryem Olcay ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kuzu, JİTEM tarafından infaz edildikten sonra kaybettirilen 7 kişiden şu ana kadar Olcay ile birlikte 5'inin kimliğinin farklı kuyularda yapılan kazı ardından tespit edildiğini söyledi. İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Kuzu, şu ana kadar bu kayıplardan 2 çocuğun cenazesi bulunmadığın belirterek, şu iddialarda bulundu:
"Tüm kayıpların faili; bizzat devletin kendisidir. Mardin merkezde JİTEM binası, Dargeçit'te Mehmet Tire, Kızıltepe İlçesi'nde Atilla Uğur, Derik İlçesi'nde Musa Çitil bir bütün olarak devletin tetikçisidirler."
İHD olarak, 2009 yılından sonra faili meçhul cinayetlerin üstüne gittiklerini kaydeden Kuzu, siyasal iktidarın, Genelkurmay Başkanlığı ile anlaşarak tekrardan tetikçileri koruma altına aldığını ileri sürdü. Dargeçit kayıplarının baş sorumlusu Mehmet Tire'nin bugün Ak Parti üyesi olduğunu söyleyen Kuzu, hükümeti bu konuda samimiyete, ciddiyete ve failleri korumaktan vazgeçmeye çağırarak, şöyle devam etti:"Devlet görevlileri tarafından işlenilen suçlarda cezasızlık politikası bütün olarak varlığını korumaktadır. Davaların tabi mahkemelerinden ayırarak Adalet Bakanlığı'nın bizzat talebi ve onayı ile nakledilmesi, sanık ve sanıkların işledikleri suçların devletin koruması altından olduğunu ortaya koymaktadır. Bütün bunlara rağmen gerçekler kuyulardan çıkmakta, insanlığa karşı işlenmiş suçların delilleri birer birer ortaya çıkmasını hızlanması için meclis çatısı altında Hakikatları Araştırma Komisyonu kurulması temel talebimizdir."
"YILLARDIR ÖZLEMİYLE YAŞADIK"
Abdurrahman Olcay'ın babası Mehmet Ali Olcay, yaptığı açıklamada 18 yaşındaki oğlunun  bir gece yarısı yatağından alınıp gözaltına aldığını belirterek, "Gözaltında bir hafta kaldıktan sonra bize kayıp olduğu bilgisi verildi. Yıllardır onun özlemi ile yaşadık. Ama ne yazık ki 15 yıl aradan sonra bir kazıda çıkan kemiklerin oğluma ait olduğunu öğrendim. Devletten oğlumun katillerinden hesap sorulmasını istiyorum" şeklinde konuştu

Anahtar Kelimeler:
Test
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.