Öne Çıkanlar Leyla Aydemir Komedi Gazinosu Kumar Bağımlılığı Tedavisi alkol Tottenham Hotspur Stadı londra Atatürkçü Düşünce Derneği Londrada Türk İş Dünyası Türk İş Dünyası Güç Birliği atogepant hapı NHS migren

Bu haber kez okundu.

Düşen uçağın pilotu uyutuluyor

Albay Sufhan verdiği ilk ifadede Lazkiye'den İdlib civarındaki muhalif güçleri vurmak için havalandığını, hedef keşfi yaparken uçağının vurulduğunu, yara alan uçaktan fırlatma koltuğunu çekerek atladığını anlattı.Düşme nedeni Rusların da katılacağı kaza kırım raporuyla netleşecek. Uçağa yıldırım çarpmış olabileceği üzerinde duruluyor. Türkiye'de tedaviye alınan polit iyileştikten sonra detaylı ifadesi alınacak.

Enkazın 40 kilometre uzağında Jandarma ve polis Özel Harekât ekipleri tarafından bitkin halde bulunan, vücudunun omurga ve diğer bazı bölgelerinde kırıklar tespit edilen albay rütbeli pilot Mehmet Sufhan (56) Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Pilotun verdiği ilk ifade ile enkaz üzerinde yapılan ilk incelemeler uçağın karadan yapılan ateşle vurulduğu yönünde. Paraşütle indiği yerden 500 metre uzaklıkta bulunan pilotun, ekiplere Lazkiye’den İdlib civarındaki muhalif güçleri vurmak için havalandığını, hedef keşifi yaparken uçağının vurulduğunu, yara alan uçaktan fırlatma koltuğunun kolunu çekerek atladığını söylediği öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan pilotun hayati tehlikesinin bulunmadığı ancak vücudundaki kırıkların tedavisi ve sağlığının tam olarak yerine gelmesi için bir süre daha hastanede tutulacağı bildirildi. Pilotun hastanede kaldığı bölümde yoğun güvenlik önlemi alındığı, odanın kapısında polis ve jandarmanın nöbet tuttuğu belirtildi. Enkaz üzerinde çalışan uzman teknik ekibin ilk değerlendirmesinin de “Uçağın vurulduğu ve sonrasında arızadan dolayı pilotun atladığı” yönünde olduğu öğrenildi.

İADEYE SİYASİ İRADE KARAR VERİR

Pilotun Suriye’ye iade edilip edilmeyeceği de merak konusu oldu. Güvenlik kaynakları, pilotun bağlı olduğu devletin verdiği emir doğrultusunda görevini yaparken uçağın vurulması sonucu Türkiye içine zorunlu iniş yapmasına ve bilinçli bir ihlalin olmamasına dikkat çekti. Aynı kaynaklar, Suriye bağlamında Rusya ile yapılan mutabakatlar dikkate alındığında pilotun Şam yönetimine iade edilmesinin mümkün olabileceğini ancak ifadesi alındıktan sonra nihai kararı siyasi iradenin vereceğini vurguladı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise “Hangi amaçla ve nasıl Türkiye sınırlarına düştüğü, uçağın pilot da dahil hangi görev çerçevesinde buralarda bulunduğu hususları ortaya çıktıktan, netlik kazandırıldıktan sonra bununla ilgili karar da önümüzdeki günlerde verilecek” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.