Öne Çıkanlar Hatice türkiye Londrada Kadınların Hackneyde Schnitzel Forever İngiltere vize Festival konser şöleni londra Aerro ingiltere Türkiye Büyükelçisi vefat ve başssağlığı

Bu haber kez okundu.

Düşten Düşünceye Zamansız Kadınlarımız ! Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 95 yılı konferansı

AVRUPA AJANSI (AVA) LONDRS-İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Atatürk ve Türk Devrimleri programlarımında, Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 95.yılı nedeniyle Düşten Düşünceye Zamansız Kadınlarımız konulu zoom konferansı düzenledi. Atatürk Düşünce Derneği ile birlikte Almanya, İngiltere, ABD, İsveç, Avusturya ve Hollanda’dan birçok “Atatürkçü Düşünce Derneği”, 18 Eylül 2016 tarihinde Almanya'nın Dortmund kentinde bir araya gelerek "Atatürkçü Düşünce Dünya Platformu'nu (ADDP) kurdular. Kuruluşunun 24.ncü senesini kutlayan İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, ADDP'nin kurucu üyeleri arasındadır.


Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 95 yılında :
"Düşten Düşünceye Zamansız Kadınlarımız"
KONFERANS
Tarih: 17 Şubat 2021,Çarşamba
Saat: (TR)22:00 ----- (GB) 19:00

İngiltere ADD Yönetim Kurulu'nun Avrupa Aajnsı AVA'ya yaptığı açıklama şöyle: 

"Değerli Üyeler, Dostlar, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri, devrimleri ve Cumhuriyet tarihini analizlerle inceleyerek toplumumuzu etkin bir şekilde bilgilendirmek amacıyla, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği olarak başlattığımız "Atatürk ve Türk Devrimleri "programlarımıza devam ediyoruz. 17 Şubat 2021 Çarşamba akşamı,Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 95.yılı nedeniyle :
"Düşten Düşünceye Zamansız Kadınlarımız " konulu konferansımızla  digital ortamda ( ZOOM ) sizlerle birlikte olacağız. Siz değerli üye ve dostlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyar, konferans  duyurusunu arkadaş gruplarınızda paylaşmanızı önemle rica ederiz. Saygılarımızla" 

 

KONFERANS / KONUŞMACI : İLKNUR GÜNTÜRKÜN KALIPÇI Araştırmacı yazar
 
Konferans sonrasında 
HOŞ SEDA KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU 
 

ETKİNLİK BİLGİLERİ:
• Tarih: 17 Şubat 2021,Çarşamba
Ülkelere göre panelin başlama saatleri
• Saat: TR: 22:00 | EU: 20:00 | GB: 19:00 | US ET: 2pm / US PT: 11am

Programa  aşağıda belirtilen bağlantılardan birini seçerek katılabilirsiniz:
1-Join Zoom Meeting
Aşağıdaki bağlantıdan girebilirsiniz.
https://us02web.zoom.us/j/83993101858
Meeting ID: 839 9310 1858
2- İngiltereADD Youtube kanalından canlı yayını izleyebilrsiniz.
https://www.youtube.com/channel/UCnPbCX1T32XvEg0giLc0ZcA?reload=9


İLKNUR GÜNTÜRKÜN KALIPÇI / Özgeçmiş

İlknur Güntürkün Kalıpçı 1953 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlkokul birinci sınıfta 29 Ekim  töreninde elinde taşıdığı pankartta yazan “Cumhuriyeti sonuna kadar koruyacağım” ibaresinin hayat hikayesini oluşturacağından henüz habersizdir.
 Akademik eğitimini Felsefe Tarihi alanında tamamlayan Güntürkün Kalıpçı ,    üniversitede asistan olarak kalarak düşüncenin dehlizlerinde dolaşmaya başladığı dönemde aldığı bir davet üzerine katıldığı “Atatürkçülük Eğitimi” onun farklı bir tarihin içerisinde yol almasına neden olur. Bu eğitimi başarıyla tamamlarak  Atatürk üzerine araştırma yaparak sunmak üzerine belgesini alan Güntürkün Kalıpçı , bu eğitiminde Atatürk’ün  hiç bilmediği yönleriyle tanışmanın verdiği heyecanla Atatürk’le ilgili bilinmeyenleri ortaya çıkarmak amaçlı, arşiv belgelerini incelemek ve canlı tanıklarla görüşmek gibi oldukça zorlu bir yolda ilerlemeye başlamıştır.
Daha sonrası…”Anıcı” “Aracı” “Aktarıcı” ve “Anlatıcı kimliği ile, yaşamının amacı amacını yaşatmak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla el ele vermiş kadın ve çocuk kahramanlarla ilgili bilinmeyenleri ortaya çıkarmaya adanmış bir ömür.
Bazen ucu yanmış bir fotoğraf bazen tozlu bir çeyiz sandığından çıkan sararmış bir mektubun peşinden giderek geçmişin sesini, duygularını bugünün nefesiyle harmanla edebilmek ve yıpranmış, unutulmuş belgeleri bugünün aklı ve bilgisiyle çözümlemek için bir kuyumcu titizliği , sabrı ve duyarlılığı için çalışılan uzun yıllar…
Geçmişi tanıyarak bugünün şekillendirilebileceği ve ancak bu şekilde geleceğin bilinçli bir şekilde kurulabileceği inancıyla; ayrıntılarda kaybolmadan, çağrışımlara kapılmadan, odak kaydırmadan, bilimden ve objektiflikten ödün vermeden, yansız ve yalansız geçmiş, şimdi ve geleceğin çevirmenliğini yaparak bir “Hafıza Müzesi”, bir “Hafıza laboratuarı”  açmak çabası…
Tanıtımlarında “Atatürk’ü En İyi Anlatan Kadın” olarak geçmesine neden olan ,  fikirleri olduğu kadar duyguları da konuşturduğu konferansları hep sıra dışıdır. Örneğin “Atatürk ve Müzik” konulu araştırmasındaki her biri ilk defa ortaya çıkmış olan anıları Senfoni orkestrası eşliğinde vermesi veya “Düşten Düşünceye Zamansız Kadınlarımız” konulu 1919- 1938 arası yaşamış ve dünyaya ilkleri hediye etmiş özgün , özel ve öncü kadınlarımızı bir “Tarih Kütüphanesi” oluşturarak zaman tünelinden günümüze taşıdığı gösteri- konferansında uyguladığı çok farklı bir bakış açısı gibi…
Otuz beş yıldır gerek yurt içi gerekse yurt dışında her platformda ve okullarda verdiği konferanslar ona pek çok ödül yanında “Ezber Bozanlar” “Gölgesi Bu Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” “ Yılın Kadını” “Vefa Ödülü” gibi çok özel ödülleri de beraberinde getirir.
Yaptığı başarılı çalışmalar sonunda  “Başbakanlık Atatürk Araştırma Kurumu Haberleşme üyesi” olur ve altı yıl Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte tüm askeri okullar ve askeri birliklerde konferanslar verir ayrıca Harp Akademisi, EDOK komutanlığı öğretmen yetiştirme akademisi ve Milli Güvenlik Akademisinde derslere girer…


ESERLERİ


1-“Her Yönüyle İnsan Atatürk” Uludağ Üniversitesi özel Prestij kitabı olarak basılmış ve geliri Üniversite öğrencilerine burs olarak bağışlanmıştır. Bu eser çok talep gelmesi üzerine daha sonra Epsilon yayınevi tarafından basılmıştır.
2-Esprileri ile Atatürk
3-Anmaktan Anlamaya Doğru Atatürk
4- Özlemden Eyleme Doğru Atatürk
5-Çocukluk Ne Güzel Şey
6- Doğa ve Çevre Anlayışı iİle ATATÜRK
7-Bursa Valiliği özel yatını Atatürk BURSA VE Basın”
8-Borusan Şirketi çalışanlarına özel “Atatürk’le Bir Gezinti
9-Düşten Düşünmeye Zamansız Kadınlar
10-Yürüyen Köşk ve Çınar Ağacı masal kitabı


KONFERANSLARI


Kuruluş ve  Kurtuluşta Kadın Kimliği. Bu konferans bir  tiyatral veya görsel konferans olarak sunulan ilk konferanstır.
Atatürk ve Müzik (çok sesli müzik konusunda yapılan uğraşları senfoni orkestraı eşliğinde verilmektedir)
Hayat Müziktir (Türk musikisi konusundaki anılar yine tiyatral bir konferans tekniğiyle verilmektedir)
Tıp Kongrelerinde açılış veya kapanış programı olarak verilen Atatürk,  Kuruluş ve Kurtuluşta Türk Hekimleri
Üniversitelerin spor bölümleri için Atatürk hangi takımı tutardı
Atatürk ve Doğa sevgisi. Ana okulu ve ilkokullarda bir proje olarak uygulanan bu konferans davet üzerine Amerika’da Los Angeles ve San Diego’da bulunan Türk okullarında da uygulanmıştır.
Zamansız Kadınlar gösteri- konferans ı Türkiye’de pek çok ilimizde uygulanırken yurt dışında Amerika’da lansmanı yapılarak İsveç’te de sahnelenmiştir.


UYGULANAN PROJELERİ


Bulunan bir belgeden hareketle hazırlanan ve çekilen “Atatürk ve Son Balo” kısa film projesi…
Bursa’da bulunan Üsteğmen Fatma Hanım ve Kurtuluş Savaşı Kadın Kahramanlar Heykeli uygulanan projelerindendir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.