Öne Çıkanlar ingiltere İngilterede sigara Avrupa iberallerin İngiliz Ligi Rekabet Kurulu Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc

Bu haber kez okundu.

Efkan Ala, 'Abdullah Öcalan'ın hapishane şartları iyileşebilir'

Amasya'da bulunan Bakan Ala, basın mensuplarının "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan açıkladı, 'süreç ilerledikçe Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartları iyileşebilir' şeklinde. Bu yönde bir çalışma mı var ya da ilerleyen bir sürece mi işaret ediyor?" sorusuna, Türkiye'nin önemli bir sorununu çözmeye çalıştıklarını anlattı.Bu sorunu çözmenin projesinin adını da "Çözüm süreci" olarak koyduklarını belirten Ala, ülkenin bu konuda ciddi maliyetler verdiğini kaydetti.Bakan Ala, bundan sonra o maliyetleri millete ödetmeden yola devam etmek istediklerini dile getirerek, "Milletimizin çoluğunun, çocuğunun şehit olmadan ya da kaybetmeden bu sorunu çözerek Türkiye'nin yoluna devam etmesini istiyoruz. Bunun adını da çözüm süreci olarak koyduk. Bu 77 milyonun lehine olan, kimsenin kaybetmediği, herkesin kazanabileceği bir süreçtir. Bu süreçte yolumuza devam ederken önümüze çıkan engellerin bertaraf edilmesi fırsatların değerlendirilmesi yönünde adımlar atıyoruz" şeklinde konuştu.

"Engelleri bertaraf edip yolumuza devam ediyoruz"
Her adım atıldığında bir sonraki adımın atılmasının kolaylaştığını vurgulayan Ala, şöyle devam etti: "Ama bunları sabote etmeye çalışan, bu ağır sorunu Türkiye'nin çözerek yoluna devam etmesinin önünü tıkamaya çalışan çeşitli aktörler olacaktır. Bunlar beklemediğimiz engeller değil, bekliyoruz, bunları tahmin edebiliyoruz ve bunları bertaraf edip yolumuza devam ediyoruz. Biz bu sorunu kökten çözmek hedefine katkı sağlayabilecek ve milletimizin de aleyhine olmayacak adımları atarız ve yolumuza devam ederiz. yani o adımlar atılması gerekiyorsa da o adım atılır ama milletin bu sorunun tamamen çözümüne katkıda bulunacaksa."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.