Öne Çıkanlar ingiltere kktc İngilterede sigara Türkiyenin en çok Güler Sabancı Fethiye İngilizler Penny Mordaunt Avrupa iberallerin Dünya Eğitim Forumu Engin Sertoğlu

Bu haber kez okundu.

Ege Üniversitesi'ndeki o kafe yıkıldı

Üniversite yönetimi, hafta sonunda basın açıklamalarının yapıldığı yer olan Edebiyat Fakültesi önündeki boş alanı demir sac levhalarla kapattı. Bu arada Fırat Yılmaz Çakıroğlu' nun öldürüldüğü kafenin de yıkımına başlandı.EÜ Senatosu'nun yasağına rağmen Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak basın açıklaması ve yürüyüş yapmak isteyen 19 öğrenci gözaltına alınmıştı. Geçen perşembe ve cuma günleri de yine fakülte önünde toplanan bir grup kız öğrenci, kadın cinayetlerini protesto etmek istemişti.Ağaçlara balon ve afiş asarak halay çeken, voleybol oynayan öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etmiş, balonları patlatmıştı. Polisin dağılmasını istediği grupla bir süre sözlü tartışma yaşanmıştı. Üniversite yönetimi, öğrencilerin yasağa rağmen basın açıklaması ve eylem yapmaya devam etmesi üzerine ilginç bir karar aldı.Basın açıklaması ve özellikle sol grupların şenlik alanı olarak kullandığı EÜ Edebiyat Fakültesi binası önündeki geniş yeşillik alan, demir saclarla çevrilerek öğrencilerin girişine kapatıldı. Söz konusu alanda bulunan, Çakıroğlu'nun öldürüldüğü Ege Cafe'nin de sökümüne başlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.