Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri ataturk çiftlik bank tutuklama zuhal olcay hapis irfan değirmenci siirt eruh suikast Londradan İtalya turuna Hasan Gönen

Bu haber kez okundu.

Elektrik ve doğalgaza zam kapıda

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik ve doğalgaza yüzde 9 zam yapılacağını açıkladı. Yıldız, zamlı fiyatların 1 Ekim'den itibaren geçerli olacağını söyledi. Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik ve doğalgaza yarından itibaren yüzde 9 zam yapılacağını açıkladı... Zammın gerekçesi ise hem dolardaki artış hem de yağışların azlığı...

'DOLAR KURU ZORLADI'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik ve doğalgaz fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: Türkiye enerjide 24 aydır fiyat artışına gitmedi. Ancak bu yıl yağış azlığı bizi bunları dengelemeyecek noktaya getirdi. Hem elektrik hem doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz. Bu fiyatlar ekim-kasım-aralık döneminde geçerli olacak. Dolar kurunda 2.28 TL bizim için çok zorlayıcı. Dolar ile alıp TL ile sattığımız için dolarla karşılaştırdığımızda Kasım 2008'in altındayız.
Hala AB ülkeleri içinde en ucuz doğal gazı veriyoruz. RES'ler sayesinde önümüzdeki yıl 1 milyar dolar daha az doğal gazı ithal edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.