Öne Çıkanlar acun ılıcalı İstikbal avrupa İş Adamı Ferhat Akkaya Irak Türkmen Birliği İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu Kayserispor Beşiktaş ABD Dışişleri Bakanlığı maç saat kaçta ingiltere

Bu haber kez okundu.

Ensar Aytekin,  99 Yıllık Tecrübeyle Söylüyoruz ki Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar AYTEKİN 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete ait olduğunu ifade eden Aytekin, Halkın iradesi ve kararı üzerinde hiçbir gücün olamayacağını belirtti. Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle: 99 yıl önce, 23 Nisan 1920’de 1. Meclis merdivenlerinde görülen kişiler, yalnızca bir devletin kurucusu değil emperyalizme karşı savaşta tüm mazlum milletlere örnek olan şanlı milletin birer neferleridir. Her türlü gücü, otoriteyi ellerinde bulunduranlar Halkın İradesini esas almış ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak, her türlü gücü ve yetkiyi halka bırakmıştır.

Aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk bu büyük bayramı, çocuklara armağan ederek dünya liderlik tarihinde çığır açmıştır. 23 Nisan dünyanın her yerinde çocuk olmaktan başka hiçbir kimliği olmayan çocukların ortak, uluslararası bayramı olmuştur. 99 yıldır dünyanın her yerinden gelen çocuklar, ülkemizde bu bayramın coşkuyla kutlanışına tanıklık etmekle kalmayıp, bu kutlamalara ortak olmuşlardır.

Egemenlik; bağımsızlık şiarıyla yaşayan Türk halkının hiçbir manda ve himayeye boyun eğmeden yaşadığı topraklar üzerinde karar verebilme yetkisine sahip olmasıdır. Tarih boyunca, doğrudan ya da dolaylı yollarla bu topraklar üzerinde egemenlik kurmaya kalkan emperyalizme karşı Türk halkı hiçbir zaman boyun eğmemiştir. Cumhuriyetin ilk yıllarında olağanüstü bir kararlılıkla halk ve devlet bir araya gelerek ağır sanayi hamleleri yapmış, memleketin kalkınması için elbirliğiyle çalışmıştır. 

Çok partili hayata geçişten sonra da egemenlik yetkisi yine halk adına halkın meclisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde kullanılmaya devam edilmiştir. Tarihin bu derinliğinden gelen ve demokrasi mücadelesini 150 yıllık bir geçmişiyle inşa eden Türk halkı, bugün kayıtsız şartsız millet egemenliğini paylaşmak isteyen, köklü devlet tarihi içerisinde bir grup olarak kendi çıkarlarını öne çıkaranları ibretle izlemektedir.

En basitinden, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler seçiminde sandıkta yenilenler, faturayı millete kesmeye kalkmış akla hayale gelmez iddialarla seçimi yeniletmeye kalkmıştır. Görülmektedir ki millet iradesi ve kararı, birilerinin istediği gibi tecelli etmeyince tekrar tekrar seçime gitmenin yolları aranmaktadır. Bu ve benzerleri için en güzel sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Büyük Nutkunun sonunda, Gençliğe hitabede açıkça belirtmiştir: Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u-zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. 

Bu sözler Türk Gençliğine söylenmiştir. Devrimin savunucusu da öncüsü de genç zihinlerdir. Ve o gençlerin Cumhuriyet fikrine olan ateşli inançlarıdır. Bu yüzdendir ki bir kez daha 99 yıllık tecrübeyle söylüyoruz: Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.