Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Geri dönüşüm İngiltere Cemevi Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği Dünya Gündemi Ramazan ayı Koronavirüs Türkler

Bu haber kez okundu.

Erdal Beşikçioğlu emekli oluyor

Ekranların ve tiyatro sahnelerinin sevilen oyuncusu, Reaksiyon dizisinin " Dayı" karakteri olan Erdal Beşikçioğlu, 1993’te girdiği Devlet Tiyatroları’ndan emekli oluyor.Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü’ne emeklilik dilekçesini ileten sevilen oyuncu, Şubat ayında emekli olacak. Beşikçioğlu, “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyununa da Ankara’da kurduğu Tatbikat Sahnesi’nde devam edecek.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR

5 Ocak 1970 yılında, Ünyeli bir baba ve Ankaralı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara'da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji'nde tamamladı. İzmir Narlıdere Mehmet Seyfi Eraltay Lisesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na girdi. Konservatuar eğitimi sırasında "William Guskill" ile yaratıcı drama üzerine atölye çalışmalarına katıldı. 1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1995-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda müdür vekili olarak görev aldı.Halen Ankara Devlet Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmektedir.Elvin Beşikçioğlu ile evlidir. Bir kızı ve bir oğlu vardır. Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın yeğenidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.