Öne Çıkanlar İngilterede sigara kktc sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt Türkmenköy londra Türkmenköy FC KKTCde Türkmenköy Uzayın şairi

Bu haber kez okundu.

Eylemlerde Ölü Sayısı 19'a Yükseldi

Diyarbakır, Mardin, Van, Batman, Siirt, Muş'ta Kobani'ye yönelik saldırıları protesto etmek için başlayan olaylarda 19 kişi hayatını kaybetti.

SİİRT İL MERKEZİNDE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Siirt il merkezinde bugün öğle saatlerinde çıkan olaylarda ise 19 yaşındaki Davut Naz silahla vurularak hayatını kaybettiği belirtiydi

DİYARBAKIR'DA ÖLEN 10 KİŞİDEN 8'İNİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.

HAMİT CANER VAN'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Van'da Kobani’ye yönelik saldırıları protesto etmek için dün öğle saatlerinde başlayan olaylar sırasında ölen 55 yaşındaki Hamit Caner Van Selimbey Mahallesindeki mezarlıkta toprağa verildi.

MARDİN'DEKİ OLAYLARDA 3 KİŞİ ÖLDÜ

Mardin Valiliği'nden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir.Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

BATMAN'DA 1 ÖLÜ

Sokağa çıkma yasağı bulunan Batman'da iki gün süren olaylarda İstanbul'dan yakınlarını bayram ziyaretine geldiği belirtilen 23 yaşındaki Emrah Demir dün çıkan olaylarda silah ile vurularak yaşamını yitirdi.

KURTALAN'DA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Siirt'in dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Kurtalan İlçesi'nde çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Açılan ateşte göstericilerden Yusuf Çelik ile Muhdi Erdoğan hayatını kaybettiği öğrenildi.

VARTO'DA 1 ÖLÜ

MUŞ'un Varto İlçesi'nde, Suriye'nin Kobani kentine yönelik IŞİD saldırısını protesto protesto için yapılan gösteriler sırasında açılan ateşle, 25 yaşındaki Hakan Buksur hayatını kaybetti

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği'nden olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "06.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde Kobani'ye destek adı altında yapılan sokak olayları esnasında ilimiz Derik/Üçyol mevkiinde yolu kapatmaya çalışan göstericiler ile aracıyla yoldan geçmekte olan bir vatandaş arasında yaşanan gerginlikte 1 vatandaşımız; yine Dargeçit ilçe merkezinde bir işyeri sahibi ile göstericiler arasında yaşanan gerginlikte 2 gösterici hayatını kaybetmiş, 1 gösterici de yaralanmıştır.İlimize dışarıdan gelen takviye kuvvetlerle olaylara müdahale edilmeye devam edilmektedir.Ayrıca dün saat 17.00 itibariyle 6 ilçemizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı Derik İlçesi hariç bugün öğle saati itibariyle kaldırılmıştır" denildi.

DİYARBAKIR'DA ÖLENLERDEN 8'İNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Diyarbakır'da dünkü olaylar sırasında çoğu ateşli silahla vurularak ölen 10 kişiden 8'inin kimlikleri açıklandı. Bu kişilerin Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokar, Mahmut Enes, Riyat Güneş, Mahsun Çoban, Hasan Gökyüz ve Ahmet Dağkak olduğu belirtildi.Ölenlerden 2 kişinin üzerinden kimlik çıkmazken, bu kişilerin kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Olaylarda yaralanan 45 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi görüyor. Diyarbakır'da dünkü olaylarda kışkırtıcılık yaptıkları belirlenen 30 kişi de gözaltına alındı.Bu arada kentte sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen bugün öğle saatlerinde merkez Yenişehir İlçesi Koşuyolu Parkı çevresinde yollara barikat kurmak isteyen göstericilere polis gaz bombası ve basınçlı su sıkarak dağıttı.Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararla kentteki ilk ve orta dereceli okullar da pazartesi gününe kadar tatil edildi.Suriye'nin Kobani kentine IŞİD saldırılarını protesto sırasında çıkan olaylarda 10 kişinin öldüğü, bir çok banka, kamu binası ve işyerinin yakılıp tahrip edildiği Diyarbakır'da, sokağa çıkma yasağı yarın saat 06.00'ya kadar uzatılırken, kentin stratejik noktalarına askeri birlikler konuşlandırıldı. Diyarbakır'da 2006 yılı mart ayında 10 kişinin öldüğü olayların ardından ilk kez kente inen askerler, zırhlı araçlarla önlem aldı. Sokağa çıkma yasağının uzatıldığının geç öğrenilmesi nedeniyle çok sayıda özel araç Diyarbakır caddelerinde dolaştı, bazı yerlerde yasağa uyulmadığı gözlendi.Olaylar nedeniyle Diyarbakır Valiliği dün, bu sabah saat 07.00'ye kadar aldığı sokağa çıkma yasağını, yarın saat 06.00'ya kadar uzattı. Daha önce merkez Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir ilçeleri ile Bismil, Silvan ve Lice ilçelerindeki sokağa çıkması yasağı genişletildi. Çınar, Eğil, Ergani, Dicle, Hani, Hazro, Kocaköy, Kulp ilçeleri de yasak kapsamına alındı. Kentteki ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitime ara verildi, kamu personeli izinli sayıldı.

ASKER 8 YIL SONRA SOKAKLARDA

Diyarbakır'da 12 Eylül askeri harekatının ardından ilk kez sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, yine aynı dönemin ardından ilk kez de askerler tank ve zırhlı araçlarla kentte konuşlandırıldı.Diyarbakır'da 2006 Mart ayında meydana gelen 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sırasında askerler, zırhlı araçlar olmadan indikleri kent merkezinin değişik noktalarında görevlendirilmişti.

VALİLİK ASKER İSTEDİ

Kentte iki gündür çıkan olayların ardından Diyarbakır Valiliği'nin talebi üzerine 7'nci Kolordu Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı’ndan askeri birlikler tank ve zırhlı araçlarla kent merkezine indi.Askerler, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Sabah saatlerinden itibaren kent merkezinde sivil polis araçları devriye gezerken, öğle saatlerinden itibaren zırhlı polis araçları da devriyeye katıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ UZATILDIĞI GEÇ ÖĞRENİLDİ

Polis ekipleri kentte iki gün süren olaylarda yollara kurulan barikatları kaldırdıkları görüldü. Diyarbakır Valiliği'nin sokağa çıkma yasağı uygulamasını uzattığını bugün saat 03.20'de açıklamasından haberi olmayanlar, sabah erken saatlerde işlerine gitmek için yola çıktı. Polis ekipleri sık sık anons yaparak sokağa çıkma yasağı bulunduğu ve vatandaşların buna uymasını istedi. Kentte çok az sayıda taksi ve bazı minibüsler çalıştı. Polis ekipleri de kentin önemli noktalarında yoldan geçen araçlarda arama yaptı. Sokağa çıkma yasağı denetimi öğle saatlerinde sıklaştırıldı.Kentte eczaneler, fırınlar ve akaryakıt istasyonları dışında işyerleri açılmazken, mahalle aralarında bazı bakkalların açık olduğu gözlendi.

OLAYLARIN İZLERİ SAVAŞI ANDIRIYOR

Diyarbakır'da çıkan olaylar nedeniyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar adata savaş alanına döndüğü bugün görüldü. Kamu ve özel bankalar ile duraklar olmak üzere bir çok yer ateşe verildiği.Özellikle Yenişehir ilçesinde Ekinciler ve Gevran caddeleri üzerinde bulunan bankalar, mobese direkleri ve elektrik direklerinin yol kapamak için devrildiği ve halen yerlerinde durduğu ve yolların temizlenmediği görüldü.

FIRINLAR ÖNÜNDE KUYRUK

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinden dışarı çıkamayanlar özellikle ekmek sıkıntısı çekti. Vatandaşlar evlerine yakın fırınlara giderek 2-3 günlük ekmek almak isteyince, fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu. Kentin önemli kavşaklarını tutan askerler ve çevik kuvvet ekipleri herhangi bir toplanmaya ise izin vermedi.

DTK BİNASINDA ARAMA

Diyarbakır'da bugün saat 07.00 sıralarında polis Özel Harekat Timleri merkez Yenişehir İlçesi'nde bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) binasına girip arama yaptı. Yaklaşık 30 dakika binada kalan polislerin binadan hiç bir şey almadan ayrıldığı bertildi. DTK Genel Başkan Yardımcısı ve HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, polisin binanın arka kapısını kırarak, içeri girip arama yaptığını söyledi.

OLAYLAR SÜRÜYOR, GÖZALTILAR BAŞLADI

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağına rağmen, bazı semtlerde göstericiler sokaklarda ateş yakıp eylemlerini sürdürdü. Dün büyük olayların yaşandığı kentin en işlek yeri durumundaki Yenişehir İlçesi'nin Ofis Semti'ne eylemcilerin tekrar girmemesi için polisler yoğun güvenlik önlemi aldı. Olayların yoğunluk kazandığı merkez Bağlar İlçesi'nden göstericilerin Ofis Semti'ne girişini önlemek için çevik kuvvet ekipleri önlem alarak göstericilere gaz bombası ile müdahalede bulundu. Ofis Semti'nde sokağa çıkanları durduran polis, kimlik kontrolü yaptı. Polis, olaylara karışanları gözaltına almaya başladı.

BARO YASAĞIN KALDIRILMASI İÇİN MAHMEYE BAŞVURDU

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, valiliğin yarın saat 06.00'ya kadar uzattığı sokağa çıkma yasağının kaldırılması için mahkemeye başvurdu. Elçi, yaptığı yazılı açıklamada, "Diyarbakır Valiliği'nin 07.10.2014 tarihli sokağa çıkma yasağının Anayasanın 2,13 ve 23.'üncü maddelerine aykırı olduğu gerekçesiyle Diyarbakır Barosu tarafından Diyarbakır İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma talepli bir iptal davası açılmıştır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.