Öne Çıkanlar İngilterede sigara İngiliz Ligi Erdoğan Sıcak öldü Mehmet Mimoğlu YTB Yurtdışı Koray Avcı kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı

Bu haber kez okundu.

Fırat Kalkanı'nda şehit ateşi bu kez Zonguldak'a düştü

TSK'nın Suriye'de bir süre önce başlattığı Fırat Kalkan operasyonunda gece saatlerinde askerlere yönelik saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 25 yaşındaki Zonguldaklı Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit düştü. 3 asker de yaralandı. 20. Zırhlı Tugay Komutan Yrd. Mekanize Piyade Taburu emrinde görevli olduğu öğrenilen şehit askerin naaşı gece saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Şehidin acı haberi ise Kdz. Ereğli ilçesindeki ablası Yasemin Kiremitçi'ye gece saat 03.00'te verildi. Şehidin annesi ve babası Şadiye ve Nimet Acar'ın bir süre önce vefat ettiği öğrenildi. Kdz. Bölge Komutanlığı Merkez Komutanı Albay Bülent Oral, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğul ve Kdz. İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan gece saatlerinde şehidin ablasına acı haberi verdi.

EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Acı haberle yıkılan abla Yasemin Kiremitçi'nin evine Türk Bayrağı asıldı. Gaziantep'te yapılacak olan törenin ardından Zonguldak'a gönderilecek olan şehidin naaşı için ikindi namazının ardından Kdz. Ereğli Bozhane Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Şehidin cenazesi ise ailesinin isteği üzerine Cemaller köyünde defnedilecek. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ militanlarının Cerablus, Rai ve El Bab bölgelerine yönelik roketli ve havanlı saldırılarında 12 asker şehit olmuştu. 1 askerin kaza sonucu şehit olduğu harekatta, Suriye rejim güçlerinin hava saldırısında da 3 asker şehit olmuştu. Harekatta dün çıkan çatışmalarda ise Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit oldu. Son olarak gece geç saatlerde şehit olan Kader Acar ile birlikte harekatta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 18'e ulaşmış oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.