Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Gaziantep'te sel meydana geldi

Yağan yağmurla etkili olan sel suları Gaziantep'te bir köyü yerle bir etti. Çok sayıda evi kullanılamaz hale getirdi. Gaziantep'in Şahinbey ilçesine bağlı Kazıklı köyü dün akşam saatlerinde yağan yağmur sularıyla cebelleşti. Onlarca hayvan telef oldu Köyün tamamında etlili olan yağmur ve beraberinde oluşan sel suları dört evi yıkarken çok sayıda evi kullanılmaz hale getirdi. Köylüler ölümden dönerken ahır ve kümeslerdeki onlarca hayvan telef oldu. Köyün Muhtarı Hamza Gün köylerinde akşam saatlerinde meydana gelen sel sularının köylüleri perişan ettiğini belirterek, “Dün akşam başlayan yağmur ilerleyen saatlerde sel sularına neden oldu. 4 evimiz tamamen yıkıldı. Ahır ve kümeslerde bulunan hayvanlar telef oldu. 2 traktör ve bir otomobil sel sularına kapılarak gitti. Eğer bu yağış gece olsaydı ve herkes uyurken gelseydi büyük bir facia yaşanabilirdi. En az köyde 50 kişi ölebilirdi. Çünkü sel suları geldiğinde herkes uyanıktı ve bir birini uyaran köylüler yüksek yerlere çıkarak canlarını son anda kurtardı. Şu anda köyümüz tamamen yerle bir olmuş durumda. Yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını ve hasar tespitinin tam yapılarak köylülerimizin zararının karşılanmasını istiyoruz” dedi. Köye gelen Gaziantep Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespiti yaparken, DSİ ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri köyde yol açma ve enkaz kaldırma çalışmalarına katıldı. Bu sırada GASKİ ekipleri de köyün içme suyu şebekesinin sel sularına kapılarak hasar görmesi nedeniyle köylülere temiz içme suyu taşıdı. Ekiplerin gün boyunca köylülere içme su taşıyacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.