Öne Çıkanlar Nasıl eVize ve UKVI hesabı alabilirim eVize nedir eVisa adlı sistem UK eVisa eVisa UKVI Göçmenlik Birleşik Krallık Vizeleri Vladimir Putin acun ılıcalı

Bu haber kez okundu.

Grevdeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça yeniden gözaltında

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın bu sabaha karşı evlerine yapılan polis baskınıyla üçüncü kez aynı şube tarafından gözaltına alındıkları bildirildi.

Gülmen ve Özakça’nın gözaltına alındıklarını, avukat Selçuk Kozağaçlı Twitter üzerinden duyurdu. Kozağaçlı, iki eğitimcinin Ulus Devlet Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinin ardından terörle mücadele şube müdürlüğüne götürüldükleri bilgisini paylaştı.

Akademisyen Nuriye Gülmen, gece saatlerinde gözaltına alınışını Twitter’dan duyurdu. Gülmen, “Siyasi şube polisleri eve girmeye çalışıyor. Şu an kapıyı kırıyorlar. Kahrolsun Faşizm! Yaşasın Açlık Grevi Direnişimiz! İşimizi Geri İstiyoruz! Teslim Olmadık, Olmayacağız!” diye tweet attı.

GÜNDÜZ İMZA ATMAYA GİTTİLER, GECE BASKINLA GÖZALTINA ALINDILAR

Mart ayında gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gülmen ve Özakça’nın dün sabah saatlerinde de karakola gidip imza attıkları bildirildi.

Öğretmen Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça da de polis baskınını, Periscope üzerinden yaptığı canlı yayınla paylaştı.

Esra Özakça, eve girmeye çalışan polislere “Gündüz ne zaman çağırdınız da gelmediler? Bu insanlar bugün adli kontrol imzalarını atmaya gittiler” diye tepki gösterdi.

OHAL kapsamında alınan KHK ile görevlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen, Konya Selçuk Üniversitesi'nde öğretim üyeliği, Semih Özakça ise Mardin’de sınıf öğretmenliği yapıyordu.Gülmen 9 Kasım’da Ankara Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde “İşimi istiyorum” sloganıyla oturma eylemi başlatmıştı. Gülmen’in sayısız kere gözaltına alındığı eylemlere Semih Özakça da katılmıştı. İkili oturma eylemi daha sonra açlık grevine dönüştü. Eğitimcilerin açlık grevinde bugün 75’inci gün.

Kaynak: Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.