Öne Çıkanlar ingiltere Djokovic Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking Millfield Theatre Mehmet Gözde Metin Yılmaz Barkley

Bu haber kez okundu.

Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı görevine geri döndü

Akşam saatlerinde gündeme bir son dakika haberi düştü. Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti'ye yaptığı aday adaylığı başvurusunu geri çekti.Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile "istişare" edilerek alındığı belirtilen karar sonrası gözler Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çevrildi.Hükümet adına, beklenen açıklamayı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç yaptı. Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hakan Fidan'ı yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirdiğini söyledi. Arınç, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Adaylık açıklamasını ilk duyduğumda, sadece milletvekili olmak için aday olunmuşsa bu bir israftır demiştim. Çünkü Sayın Fidan MİT Müsteşarlığında fevkalade başarılı olmuş bir bürokratımızdır. Kendisine MİT Müsteşarı olarak ihtiyacımız vardı. Keşke bunu yapmasaydı demiştim. Sonra da bakan olduğu takdirde bunun sonuçlarının ne olabileceğini ifade etmiştim. Bu belki garip karşılandı. Ama daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız bir vesileyle benim düşüncelerime yakın bir düşünceyi ifade etti. O da bu aday adaylığını olumlu karşılamadığını, yaptığı görevin çok daha önemli olduğunu, kendisinin yaptığı görev itibarıyla pek çok bilgiye sahip olduğunu, o kurumun Türkiye için çok gerekli önemli bir kurum olduğunu ifade etti ve bunu zaman zaman da tekrarladı. Bu görüşmeler sırasında Sayın Başbakanımız da MİT Müsteşarı Fidan'ın kendisine aday olmak istediğini, kendisinin de uygun gördüğünü ifade etti. Bütün bu konuşmalar hafızalarda, belleklerde yaşıyor.

Bugün itibarıyla Hakan Fidan, aday adaylığından vazgeçti. Fidan durumu Başbakan Davutoğlu'na iletmiş ve Davutoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonucu bunu olumlu karşıladığını bildirmiştir.Kendisinin açıklaması basına düşmüştür. Burada hem teşekkür ediyor hem de kendisine verilecek her görevi layıkıyla yapmak için çalışacağını ifade ediyor. Başbakanımızın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüşerek mutabık kalmasından sonra Sayın Müsteşarın da verdiği açıklamayı ben şahsen yeterli görüyorum.

Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda tekrar MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaklar."

"CEHALETİNİ ORTAYA KOYUYOR"

Arınç'a, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un "Hakan Fidan'ın MİT Müsteşarlığı'na getirilemeyeceğine" yönelik açıklaması da soruldu.

Sözlerine "Kimin söylediğini söylemene gerek yok. Çünkü, çok konuşan ama boş konuşan insanlar üç dört tanedir" ifadelerini kullanarak başlayan Arınç, Bunlardan bir tanesi de o kişidir. Soyadının öyle çok iddialı olduğuna da bakmayın. Aslında boş konuşan, sinirli konuşan, ağzına geleni söyleyen, hakaretten başka bir şey bilmeyen bir garip siyasetçidir. Siyasette en sevilmeyen insanlar, çok konuşan, çok boş konuşanlardır. Bunları her zaman da tespit edebilirsiniz" diye konuştu.

"PARTİYE ÜYE OLMAKLA ALAKASI YOK"

Aday adayı olan kamu görevlilerinin geri dönüşünün mümkün olduğunu ifade eden Hükümet Sözcüsü, "Sadece, bazı görevlerde bulunanlar istifadan sonra geri dönemezler. Subaylar, astsubaylar, TSK mensupları, yargı mensuplarıdır. MİT Müsteşarının aday adaylığından sonra geriye dönemeyeceğini,bir partiye üye olmakla da zaten alakası yok" ifadelerini kullandı.

Arınç, şöyle devam etti: "MİT Müsteşarımız, aday adayı olacağını ifade ederek görevinden ayrılmıştır. Bu görevinden ayrılmadan Sayın Başbakan bizzat ona bağlı olduğu için söylüyorum, başka bir kurumda olsaydı 'ilgili bakan' diyor. O'nun onayıyla da aday adaylığının yolu açılmıştır. Bugün şimdi tersine bir prosedür uygulanacaktır. O kişi, 'ben aday adaylığımdan vazgeçiyorum' diyecektir. Ona onay veren makam da eski görevine iade edecektir. Bu işlem de tamamlanmıştır. Şimdi o konuşan kişi, 'Bu adam aday adayı oldu, o partiye de üye oldu, artık geri dönemez' derse cehaletini ortaya koyar. Bu kadar cehalet de ancak ilim tahsiliyle mümkündür."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.