Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Turkish kebab Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade

Bu haber kez okundu.

Hakkari'de Kobani'ye destek yürüyüşünde büyük olay

Ak Parti il binası önünde toplanan yaklaşık 50 kadın, parti yöneticileriyle görüşmek istedi. Ancak kapıların kapalı olması nedeniyle kadınlar bina önünde yaklaşık 1 saat süren oturma eylemi yaptı. Bazı kadınlar burada yere kartonları serip öğle namazı kıldı.Bu sırada Kobani’ye destek yürüyüşü için kalabalık Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan DBP İl binası önünde toplantı. Aralarında Hakkari Kent Kadın Meclisi Eş Başkanı Perihan Kahraman, DBP Hakkari İl Eş Başkanı Mehtap Daşdan Demirer, Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu grup, Kürtçe ve Türkçe ’Katil IŞİD, işbirlikçi AKP’, ’Yaşasın Kobani’nin özgürlüğü’ sloganları atarak, Ak Parti il binası önüne geldi. Burada DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Zeynep Besi Dara tarafından okunun basın açıklamasında, hükümetin IŞİD’de destek verdiği suçlaması yapıldı. Dara’nın okuduğu açıklamada, "Kobani bugün Kürdistan’ın ve Kürt halkının kalbidir. Kürt halkının kalbi Kobani’de atıyor. Kürt halkının esas bayramı Kobani’nin kurtuluşu ile olacaktır. Kürtlerin dört bir yanı düşmanlarla dolup taşmaktadır" ifadelerine yer verildi.

YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN OLAYLAR ÇIKTI’
Yürüyüş ve basın açıklamasın ardından da kalabalığın dağılacağı sırada yüzlerini poşu ile kapatan grup, çevrede güvenlik önlemi alan polislere taşlamaya başladı. Saldırganlar bu sırada bazı özel yurt ve pansiyonlara da saldırarak camlarını kırdı.PKK yandaşı grubun taşlı saldırısı üzerine polis, göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su sıkarak müdahale etti. Bir süre devam eden olaylar sonunda polis, eylemcileri dağıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.