Öne Çıkanlar londra koronavirüs maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu İngilizlerin Atatürk saygısı Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu hava durumu

Bu haber kez okundu.

HDP İmralı yolcusu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Abdullah Öcalan ile görüşmek için 21 Ekim'de İmralı Adası'na gidecek.
6 Ekim'de yurt genelinde başlayan Kobani gösterileri sırasında İmralı görüşmesi gündeme gelmişti.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, 9 Ekim'de Diyarbakır'da bir basın açıklaması yaparak, bir gün önce Kobani'deki durumla ilgili PKK lideri Abdullah Öcalan'la kısa bir yazışma gerçekleştirdiklerini söylemişti.
Demirtaş dün grup toplantısında mesajı okumuştu. İşte o mesaj:
"Son Kobani IŞİD kuşatmasından kaynaklanan şehir olaylarının önünü almak için hükümetle temasa geçmeniz hayatiyet arz etmektedir. Aksi halde önü katliama açık provokasyona yol açmış olacağız. Taraflar dar çıkar bakışlı inatlaşmaları terk etme durumundadır. Bu ortamdan çözüm sürecini hızlandırmanın yolu başarınızla orantılıdır. Hükümetten seri adımlar beklemek çok önemli ve hakkımızdır. Başta çatışma durumunda kaldığımız STK’larla diyalogla çözme yöntemi önemlidir. Bu konularda gerekli hassasiyet beklentisiyle, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle.
8 ekim 2014 İmralı Cezaevi
Selamlar, Abdullah Öcalan"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.