Öne Çıkanlar Emeklilik 24 haziran seçimleri Londradan İtalya turuna Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Kıbrıs Kültür Gezisi Kıbrıs Kültür Gezisi Trs Aytac Cash Carry Birleşik Krakllık gıda sektköründe Aytac uk Bursa Kebap Evi ingiltere

Bu haber kez okundu.

HDP'nin Ankara Genel Merkezine saldırı

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ankara’daki Genel Merkezi’ne sabah saat 04.00 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Olay anı güvenlik kamerasına da yansıdı. Beyaz bir araçla HDP binası önüne gelen kimliği belirlenemeyen saldırganların, aracı durdurmadan pompalı tüfek olduğu tahmin edilen silahla ateş ederek olay yerinden kaçtığı görüldü.

POLİSTEN KARŞI ATEŞ
Genel Merkez’de görevli polis memurunun da güvenlik noktasından çıkarak arabaya doğru ateş ettiği olayda, parti bayrağı delik deşik oldu. Parti tabelasında da isabet eden iki mermi dolayısıyla büyük delikler oluştu. HDP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Bu tür provokasyonlarla bizi durduracağını veya yıldıracağını sananlar yanıldıklarını görecekler. Hükümeti seçim güvenliğini sağlaması yönünde uyarıyoruz. Failler bir an önce yakalanmalı” denildi.

İKİ ZANLI GÖZALTINDA
Olayda kullanılan otomobili tespit eden polis bazı adreslere operasyon yaptı. Olaya karıştığı iddia edilen K.B.Ş. ve B.K. gözaltına alındı. Olayda kullanılan 06 AJ 1962 plakalı otomobil ile silah da ele geçirildi. Zanlılardan K.B.Ş'nin 2011 Temmuz ayında BDP Ankara İl Başkanlığı'na molotof atılması olayına karıştığı için yargılandığı öğrenildi.  Bu arada Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Saldırıyla ilgili olarak 2 kişi yakalandı, bir tanesi de inşallah yakalanır" dedi.

ÖNDER: "BARAJA DÖNÜK OPERASYON"
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, saldırı sonrası Genel Merkez’e gelerek inceleme yaptı. Bina önünde saldırıyı değerlendiren Önder, polisin civardaki güvenlik kameralarından aracın plakası ve içindekilerin kimliğini tespit etmeye çalıştığını aktardı.

MÜNFERİT DEĞİL
Önder, “Bu epeydir HDP’nin barajı aşmamasına dönük suçla şiddetle sürekli yan yana anılmasına dönük provokasyonların bir parçasıdır diye düşünüyoruz. Öyle münferit birisi bir gece atlayayım arabaya gideyim şunlara 3-5 silah sıkayım bu tarz bir şey değil. Bunlara karşı, inadına ve ısrarla barışı, demokratik siyaseti savunmaya kararlıyız. Bunun da saldırganlar ve onları örgütleyenler başta olmak üzere herkesin bilmesinde fayda var.Kimse bizden bu yöntemin tuzaklarına düşecek bir karşılık vermemizi beklemesin. Bunu umanlar fena halde yanılacaklar. Israrla barış ısrarla demokratik siyaset demeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. Önder, saldırganların birden fazla olduklarını belirtti.

DAVUTOĞLU TWİTTER'DAN KINADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP’ye yönelik saldırıyı  Twitter’dan kınadı. Davutoğlu, sorumluların yakalanması için gereken her şeyin yapıldığını kaydederek, “Bu saldırının önceki saldırılar gibi demokrasimizi ve istikrarımızı hedef aldığı açıktır” ifadelerini paylaştı.

‘PROVOKASYONDUR’
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da  “Bunu kınıyorum, silah provokasyon demektir. Terör kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun hedefine bakmadan, kaynağına bakmadan hep kınarız” dedi.

TURAN: "KAYGI DUYUYORUZ"
HDP Adana 1. sıra milletvekili adayı Rıdvan Turan, AK Parti’nin bugün ülkenin en temel meselesini, HDP’yi baraj altında tutmk olarak gördüğünü söyledi. Turan, “Proje şu: Eğer terör artar, ülkenin batısına cenazeler gelmeye başlarsa, ortaya çıkacak milliyetçi duygu HDP’yi baraj altına itecektir. ‘Bir gencimizin tırnağını 550 koltuğa değişmem’ siyaseti gerekirken, tuhaf provokasyonlardan medet umuluyor. Bundan esef ve büyük kaygı duyuyoruz” dedi.

YÜKSEKDAĞ: "SERİK'TE HÜKÜMET DENETİMİNDE TEZGAH"
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı’nın ardından, Antalya’nın milliyetçi hassasiyetlere sahip ilçesi Serik’in de partilerinin ilçe teşkilatının açılışı bahane edilerek provokasyon girişimlerine sahne olduğunu iddia etti.Yüksekdağ, “Serik’te 2 günden bu yana hiç de karanlık olmayan güçler tarafından, doğrudan hükümetin denetimindeki mülki amirler ve kolluk görevlileri eliyle bir provokasyon tezgahlanıyor. İlçe örgütümüz her gün ırkçı, faşist gruplar tarafından saldırıya uğruyor” dedi.

SİZ KİM OLUYORSUNUZ?
Yüksekdağ, şöyle konuştu: “Halkımızı, Serik’ten kovacaklarmış. Siz kim oluyorsunuz? Kimi kimin yurdundan kovuyorsunuz? İkinci defa düşünün. Hâlâ Ağrı’da dağılan vidalarınızı toplayamadınız. Ağrı’da provokasyon elinizde patladı Serik’te de patlayacak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.