Öne Çıkanlar İngiltere İçişleri Bakanlığı Barış Pınarı Harekatı londra University of London Goldsmiths Brunel University London GREAT Bursları nedir ingiltere burs basvuru ingiltere lisansüstü eğitimi burs ingiltere lisansüstü eğitimi

Bu haber kez okundu.

HDP'nin protesto çağrısı o illerde karşılıksız kaldı

Dün parti önünde toplanan grup adına açıklama yapan HDP İl Başkanı Abdullah Çetin, tüm vatandaşlara bugün için 13.00 ile 15.00 saatleri arasında parti binası önünde, tutuklamaları protesto etmek için yapılacak oturma eylemine katılım çağrısında bulunmuştu. Açıklamanın yapılacağı saatte parti binası önünde güvenlik önlemleri alınırken, güvenlik güçleri ile basın mensuplarının dışında kimsenin gelmemesi nedeniyle eylem yapılmadı. Adana'da HDP'nin gözaltıları protesto çağrıları karşılıksız kaldı. Bazı terör örgütü sempatizanları, sprey boyayla kapalı kepenklere yazı yazarak örgüt propagandası yaptı. Ara sokaklarda toplanarak korsan gösteri yapan küçük gruplara ise polis ekipleri tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Öte yandan, örgütün çağrısıyla kepenk kapatarak faaliyet göstermeyen işletme ve işletmecilere, Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca "Emre aykırı davranış" suçundan 219 lira idari para cezası verileceği, "terör örgütünün çağrısına uymak ve destek vermek" suçlarından işlem başlatıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.