Öne Çıkanlar siirt eruh yüksek seçim kurulu marsilya namaz saatleri ınstagram paylaşım Sivassporlu futbolcular Kolombiyalı kaleci Luis Delgado Emina Jahovic iPhone Xr nedir tahran

Bu haber kez okundu.

HDP'ye operasyon, Eş Başkanlar Demirtaş ve Yüksekdağ gözaltında

HDP'li milletvekillerine yönelik operasyon başlatıldı.Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım gece yarısı yapılan operasyonla gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından 01:30'da attığı tweet ile Diyarbakır'daki evinin kapısında polislerin olduğunu ve 'zorla gözaltına alınma kararının' bulunduğunu yazdı. Demirtaş bu mesajı attıktan kısa süre sonra gözaltına alındı. Öte yandan HDP'nin diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ da evine yapılan polis baskını sonrasında gözaltına alındı. İfade vermeye gitmeyen milletvekilleriyle ilgili gözaltı kararının ardından polis, HDP Genel Merkezi önünde güvenlik önlemleri aldı.

GEREKÇE: İFADEYE GİTMEYEN HDP'LİLERE GÖZALTI

TBMM'de kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin ardından haklarında fezlekelerle alakalı, aralarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bulunduğu milletvekilleri, savcılıklara giderek ifade vermişti. Ancak bu soruşturmalarda ifade vermeye gitmeyen HDP'li milletvekillerine yönelik ilgili başsavcılıklar tarafından gözaltı kararı verildi.

GÖZALTI KARARLARI UYGULANMAYA BAŞLADI

Bu çerçevede polis ekipleri HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltı kararlarını uygulamaya başladı. HDP'liler hakkındaki gözaltı kararlarının, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığı bildirildi.

DEMİRTAŞ GÖZALTINA ALINDI

Demirtaş saat 01:30'da attığı tweet'de evinin kapısında polislerin olduğunu ve zorla gözaltına alma kararının bulunduğunu yazdı. Selahattin Demirtaş bu mesajı attıktan kısa süre sonra polisler tarafından gözaltına alındı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

FİGEN YÜKSEKDAĞ GÖZALTINDA

Öte yandan HDP'nin diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ'ın evine de polisler baskın yaptı. Yüksedağ'ın danışmanı Sıtkı Güngör, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yüksekdağ'ın evine polislerin geldiğini yazdı. Figen Yüksekdağ daha sonra gözaltına alındı. Anadolu Ajansı geçtiği haberinde Yüksekdağ'ın gözaltına alındığını duyurdu.

FERHAT ENCÜ ŞİŞLİ'DE GÖZALTINA ALINDI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Şişli Feriköy'de gözaltına alındı. Encü, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nden bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Encü'nün Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüleceği öğrenildi.Öte yandan, HDP Milletvekili Encü'nün dün Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitmek istediği sırada hakkında yurtdışı yasağı bulunduğu gerekçesiyle İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pasaportuna el konulmuştu.

11 HDP'Lİ VEKİL GÖZALTINDA

Yürütülen soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmeyen HDP'li Milletvekillerinden Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım gece yarısı yapılan operasyonla gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Savcılıklarının ilgili kolluk birimlerine verdiği talimatlar doğrultusunda 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalama işleminin gerçekleştirildiği bildirildi. Bakanlık "Hakkında yakalama kararı bulunan Faysal Sarıyıldız, Tuğba Hezer Öztürk'ün yurtdışında olduğu tespit edilmiştir. Gözaltı kararları olan İmam Taşçıer ve Nihat Akdoğan ile ilgili süreç devam etmektedir" açıklamasını yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.