Öne Çıkanlar İngilterede sigara Erdoğan Sıcak öldü kktc ingiltere sigarasız nesil sigara yasagı hayat boyu sigara londra bayram Müzik dünyasının İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt

Bu haber kez okundu.

Hrant Dink cinayetinde 2 sanık tahliye edildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, emniyet amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit'in tahliyesine karar verdi. Sanıkların yurt dışına çıkışları ise yasaklandı.Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, emekli İstanbul istihbarat şube müdürü Ali Fuat Yılmazer ve cinayet sırasında Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğünde amir olan Ercan Demir'in ise tutukluluğunun devamına karar verildi.Hrant Dink cinayetinde kamu görevlileri hakkındaki dosya ve cinayetle ilgili görülen ana dava birleştirilmişti.Birleştirilen davanın İstanbul Adalet Sarayı'nda bugün görülen ilk duruşmasında, kamu görevlileri ilk kez hakim karşısına çıktı.

Aralarında üst düzey eski emniyet ve istihbarat yetkililerinin de bulunduğu kamu görevlileri ile ilgili iddianame geçen yılın Aralık ayında kabul edilmişti.

Başta Hrant Dink ailesinin avukatları olmak üzere, cinayet sonrası hukuki süreci takip edenler kamu görevlilerine uzanmayan bir yargılamanın eksik olacağını vurguluyorlardı.

Hrant Dink cinayetinde tetiği çeken Ogün Samast duruşmaya katılmazken, diğer sanıklar Yasin Hayal, Osman Hayal duruşmada hazır bulundu.

Duruşma 24 Mayıs'a ertelendi.

Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç duruşmaya gelmedi

Bugün hakim karşısına çıkan kamu görevlileri arasında eski İstanbul Emniyet Müdür Celalettin Cerrah, eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstanbul İstihbarat Dairesi Başkanı Ali Fuat Yılmazer, eski İstanbul İstihbarat Şubesi Müdürü Ahmet İlhan Güler, eski Trabzon İl Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski Emniyet İstihbarat Şubesi Müdürü Sabri Uzun gibi dönemin üst düzey yetkilileri yer alıyor.

Hakkında “kasten öldürmenin ihmali davranışla gerçekleşmesi” iddiasıyla 25 yıl hapis cezası istenen bugün görevde bulunan Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç de yargılananlar arasında. Ancak Dinç bugün görülen duruşmaya katılmadı.

Çağlayan'daki Adalet Sarayı'nın önünde ise davayı takip eden "Hrant'ın Arkadaşları" grubu basın açıklaması yaptı. "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" şeklinde pankart açtı ve "Biz bitti demeden bu dava bitmez" ve "Öldür diyenler yargınlansın" sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Hrant Dink'in gerçek katillerinin yargılanması adına ilk günden bu yana sürdürdüğümüz hukuk mücadelemizde işaret ettiğimiz yerlere daha yeni yeni dönülüp bakılıyor. Bakmakla mı kalacaklar yoksa çırılçıplak ortada duran gerçekleri de görecekler mi bilmiyoruz. Biz adalet talep ediyoruz. Kimin ak, kimin kara, kimin ordan, kimin burdan olduğuna bakılmaksızın yapılacak yargılama ile bu kalleş cinayete ortak olmuş her kim varsa hesap versin istiyoruz" dediler.CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP Milletvekili Garo Paylan da eyleme destek verdi ve duruşmayı takip etti.Yargıtay yerel mahkemenin 2012 yılında cinayetle ilgili görülen davadaki kararını bozmuş ve 2013 yılında yeniden yargılama kararı vermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.