Öne Çıkanlar londra koronavirüs maç saat kaçta Bursa Kebap Evi londra Wolverhampton Nottingham Aydın Çubukcu İngilizlerin Atatürk saygısı Ali Rıza Değirmenci Türk Okulu Aegean Sea Ways

Bu haber kez okundu.

Hrant Dink davasında soruşturma yolu açıldı

Adalet Bakanlığı, Hrant Dink cinayeti davasında, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkındaki takipsizlik kararını kaldıran mahkeme kararının "kanun yararına bozulması" istemini reddetti.
Dink ailesinin şikayeti üzerine, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis hakkında soruşturma izni istenmişti.
İstanbul Valiliği, bu kamu görevlileri hakkındaki soruşturma talebini reddetmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bunun üzerine konuyla ilgili takipsizlik kararı almıştı.
Dink ailesi bu kez, takipsizlik kararının kaldırılması istemiyle Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Mahkeme, kamu görevlileri hakkındaki "takipsizlik" kararını kaldırıldı.
Bu kez de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararını kaldıran mahkeme kararının "kanun yararına bozulması" istemiyle Adalet Bakanlığına başvurdu.
Adalet Bakanlığı ise mahkeme kararının "kanun yararına bozulması" istemini reddetti. Bakanlığın ret gerekçesinde, Dink ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurular sonucu alınan ihlal kararlarına atıfta bulunulduğu öğrenildi.
Böylece, kamu görevlilerinin soruşturulmasının önü açılmış oldu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.