Öne Çıkanlar Ambargoed Şenol Bayram Londra IOD Yöneticiler Advantage Solicitors Emeklilik Zehra Basaran maç hangi kanalda 24 haziran seçimleri son haber ingiltere

Bu haber kez okundu.

HSYK seçimleri sona erdi

Bütün illerde il seçim kurulunun yönetim ve denetimi altında yapılan seçimde, o ilde ve ilçelerinde görev yapan hakim ve savcılar oy kullandı. Yargıda Birlik Platformu ile Yargıçlar ve Savcılar Birliğinin (YARSAV) desteklediği adaylarla seçime bağımsız girdiğini belirten adaylar olmak üzere, adli yargıdan 45, idari yargıdan ise 16 aday seçimde yarıştı. Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) adli ve idari yargı seçim çevrelerini esas alarak oluşturduğu kesin seçmen listelerinde yer alan adli ve idari hakim ve savcıların oy kullandığı seçimde, en çok oy alan adaylar arasından adli yargıdan 7 asıl, 4 yedek üye, idari yargıdan 3 asıl 2 yedek üye seçilecek. Oylarda eşitlik halinde YSK, kura çekerek sıralamayı tespit edecek. Sandıklar saat 17.00'de açıldı ve oy sayım işlemine başlandı. İl seçim kurulu başkanlarının denetiminde yapılan sayım işleminin ardından sonuçlar, YSK'ya bildirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.