Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Vladimir Zelenskiy Suriye ordusu Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter

Bu haber kez okundu.

HSYK üyelerini belirledi

24 oy alan Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Ömer Kerkez asil üye seçilirken, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rıfat İnanç ise 12 oy alarak yedek üye seçildi. Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu yapılan seçim sonrası Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesini bugün yapılan seçim ile belirledi. 31 üyenin yer aldığı Genel Kurulu’da seçim için 29 kurul üyesi hazır bulundu. Üyelik seçimine kurul üyesi olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Türkiye Barolar Birliği Temsilcisi katılmadı. Seçim yapılmadan önce akademiye gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oy verme işlemi sürerken akademiden ayrıldı. Seçim sonrası asıl üye seçilen Kerkez basın mensuplarının sorularına cevap verdi. Seçim süreci içerisinde iki adayın adaylıktan çekilmesinin adayların takdiri olduğunu belirten Kerkez, seçim sonucunun yargı camiası için hayırlı olmasını diledi. Akademide, HSYK üyeliği için 4 aday başvuruda bulunmuştu. Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçıl ve Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Musa Heybet adaylık başvurusunu geri çekmişti.
22 ÜYE BULUNUYOR
HSYK Genel Kurulu 22 üyeden oluşuyor. Kurul başkanı Adalet Bakanı ve Adalet Bakanı Müsteşarı kurulun tabii üyesi. Diğer 20 üyenin 4’ü Cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atanıyor. Yargıtay Genel Kurulu 3, Danıştay Genel Kurulu 2, Adalet Akademisi Genel Kurulunca da 1 üye seçiliyor. Adli ve idari yargı hâkim ve savcıları arasından ise 7'si adli, 3'ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçiliyor. Yargıtay ve Danıştay ise yaptıkları seçimler ile HSYK üyelerini belirlemişti. Yargıtay’da yapılan seçimler sonrası 20. Hukuk Dairesi üyesi Yakup Ata, 18. Hukuk Dairesi üyesi Mustafa Kemal Özçelik ve 7. Ceza Dairesi üyesi Kerim Tosun HSYK üyeliğine seçilmişti. Danıştay’da yapılan seçimlere göre ise 13. Dairesi üyesi Taci Bayhan ile İdari Dava Daireler Kurulu üyesi Şaban Işık HSYK üyesi seçilmişti. 12 Ekim’de yapılan seçim ile de hakim ve savcılar HSYK’nın 10 üyesini belirlemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.