Öne Çıkanlar ingiltere Türkan Akbaş londra Djokovic Elif Sanchez A Veces Klip Bozcader londra yönetim kurulu Maden Çukuru Ulviyya Tagizade Almula Merter Musiad Mustafa Demir MUSIAD Business Networking

Bu haber kez okundu.

İlber Ortaylı canlı yayında sinirlendi

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale Savaşları'nın 100. yıl dönümünde CNN TÜRK'de Saynur Tezel Özgentürk'ün Günlük programına katıldı. Prof. Dr. Ortaylı'ya, "Çanakkale Geçilmez" söyleminin bir mit olduğunu, müttefik ordularının bir yıl sonra Çanakkale'yi savaşmadan geçtiklerini hatırlatan eleştirel görüşler soruldu.İlber Ortaylı bu soruya kendine özgü ifadeleriyle cevap verdi.

"BU BAKKAL KAFASIDIR"

Ortaylı, bu yaklaşımın sahiplerine ilişkin şunları söyledi: "Bu bakkal kafasıdır. Maalesef halkımızın büyük kısmı, zeka kıtlığı olmaması gereken şartlara rağmen ki çok karışık bir ırk, beslenmesi her zaman için çeşitliydi, coğrafya çok müsait, eğitimin tek düzeliğinden olabilir, futbol seyircisi kadar düşünebiliyor. Küçümsemiyorum futbol iyi bir sanat . Seyredip tartışmak da olabilir ama bu kadarla kalırsan çok tehlikeli. 'Şenol Birol orada penaltıyı atsalardı kesin gol olurdu abi' zihniyetiyle bunu getiriyorlar. Bu çok gülünç." Ortaylı, Çanakkale'nin geçilmesi halinde İstanbul 'un düşmesinin, imparatorluğun yıkılmasına neden olacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.