Öne Çıkanlar Cellist Jamal Aliyev ve piyanist Ece Dağıstandan Libertango teklisi Londrada çocuk felci virüsü son durum Avrupalı ÇATI Medya Takip Advantage Avukatlık Ali Gül Özbek abidin dino google mustafa uslu çöpte kadın bacakları

Bu haber kez okundu.

IŞİD'in İstanbul Fatih'te bürosu bulunduğu iddia edildi

Avrupa Birliği Komisyonu üyeleriyle görüşen ARD muhabiri Ralph Sina’nın hazırladığı habere göre, Avrupa’dan IŞİD saflarına katılan en az 2 bin militan bulunuyor. Avrupa ülkelerinin ‘IŞİD’in askere alma merkezi’ haline geldiği öne sürülen haberde, Avrupa’dan giden militanların önce İstanbul’a uğradıkları belirtildi. Avrupalı istihbarat birimlerine dayandırılarak verilen haberde, militanların önce IŞİD’in Fatih’te bulunduğu iddia edilen bürosuna uğrayarak 400 dolar harcırah aldıkları ve Suriye’ye geçiş konusunda destek gördükleri öne sürüldü. Haberde militanların daha sonra Suriye’deki kamplarda ideolojik ve askeri eğitimden geçirilerek, IŞİD saflarında savaştıkları ve Avrupa’ya döndükleri belirtildi.IŞİD saflarında savaştıktan sonra tekrar Avrupa’ya dönen militanların Avrupa ülkelerinin güvenliğini tehlikeye attıklarına dikkati çeken AB Komisyonu yetkililerine göre, Avrupa’da normal işine gidip gelen ancak, yıllık izinlerini İstanbul ve Antalya üzerinden Suriye’ye giderek IŞİD kamplarında geçiren çok sayıda militan bulunuyor. Yetkililere göre şu anda pasif olan bu kişiler, IŞİD tarafından günü geldiğinde Avrupa’da eylem yapmak üzere eğitildi ve pusuda bekliyor. Haberde AB yetkililerine dayanılarak, IŞİD saflarında savaşan 140 Hollandalı ve 385 Belçikalının olduğu da belirtiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.