Öne Çıkanlar Wolverhampton Nottingham Acın Ilıcalı Geri dönüşüm Türk toplumu için COVID-19 aşı Gelir eşitsizliği Dünya Gündemi Ramazan ayı Koronavirüs Türkler koronavirüs

Bu haber kez okundu.

IŞİD'in Türk yönetmeni yakalandı

IŞİD örgütünün propaganda videolarını çeken Türk kökenli Fatih K. (35), Almanya’da gözaltına alındıktan sonra dün ilk mahkemesine çıktı.Fatih 2009’dan beri Alman istihbaratının takibindeydi, El Kaide’ye bağış yaptığı ortaya çıkınca aynı yıl Radikal örgütlere katılabileceği şüphesi ile pasaportuna el kondu. Fatih 2010’da sahte pasaport ile Afganistan’a gitmeye karar verdi. Ancak onun yerine Türkiye’ye geldi. 2011’de Almanya’ya dönen Fatih, kimlik sahteciliği suçlaması ile gözaltına alınıp kefaletle serbest bırakıldı. Haziran 2013’te Fatih tekrar Türkiye’den Suriye’ye geçti. Suriye’de IŞİD destekçisi bir gruba katılarak askeri eğitim aldı, çatışmalara katıldı. Eylül 2013’te Almanya’ya geri dönmeye çalışan Fatih, sınırda kendisini tanıyan memurlar tarafından yakalandı. Fatih’in evinden IŞİD propaganda videoları çıktığı aktarıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.